SERVICIUL 112, POLITIA SI INCREDEREA

S8009129

„Accesul la numarul de urgenta 112 reprezinta o cerinta importanta pentru cetatenii europeni. Este important ca cetatenii sa aiba încredere în serviciile oferite la apelarea 112.” – ne explica site-ul web de prezentare al serviciului de urgenta 112.

Realitatea e ca in ultimul an am primit zeci de observatii referitor la faptul ca atunci cand sesizeaza prin 112 un caz de braconaj, pescarii sportivi au parte de raspunsuri negative. Atat timp cat braconajul reprezinta o infractiune, este justificat ca cei care asista la un astfel de caz sa sesizeze fapta prin 112. Din pacate politia refuza sa raspunda.

Duminica 16.01.11, ora 14.11, doi pescari aflati in zona podului de la Holt apeleaza serviciul de urgenta 112 pentru a semnala prezenta a 4 braconieri cu plase si crasnice. Dupa o conversatie care a durat aproape 4 minute pescarii renunta sa mai incerce sa convinga politistul de la capatul firului ca asista la o fapta de braconaj, „incurajati” de atitudinea organului.

Mai mult decat consecinta directa – aceea ca fapta este comisa fara ca politia sa intervina, cu toate ca are cunostinta de producerea ei – astfel de situatii au o urmare mult mai trista. Aceea ca putinii cetateni responsabili care fac efortul sa comunice producerea unei infractiuni pierd increderea in serviciul 112 si nu vor mai suna atunci cand vor fi martori la alte situatii similare.

5 Responses to “SERVICIUL 112, POLITIA SI INCREDEREA”

 1. Ion spune:

  Eu personal nu am nimic cu organele MAI si a celor de la MApN, insa, cu cat inaintez in varsta, observ ca ei au ceva cu mine. Ideal ar fi: nu ne deranjati decat daca trebuie sa luam spaga, altfel va dam amenda.
  Si se mai intreaba lumea de ce naiba infractionalitatea in Romania e asa cum e. Vorba unei prietene, „de pitong!”

 2. Marius spune:

  Daca omul a explicat clar, citez: „doar plasa monofilament reprezinta unealta de braconaj, crasnicele nu” iar cand l-am intrebat daca poate toata lumea sa isi ia crasnice a murmurat un NU, ce sa ii mai ceri; NU II INTERESEAZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Sorin spune:

  cred ca expresia celor 2 din poza spune totul.
  PRIMUL-ce naiba?Pentru ce m-a trimis dispecerul de la 112?
  CEL DIN SPATE.eu am venit cu sefu (se intreaba si el intrebator:Braconajul e infractiune???????).

 4. emigrant-cy spune:

  Sa ziceti merci ca nu v-au pus sa ii luati voi pe braconieri si sa ii duceti al ei, caci de obicei cand reclami ceva ti se cam spune: Daca il prindeti aduceti-l la noi. Si mai apoi infractorul te da in judecata pentru sechestrare.
  In cazul de fata cel mai elegant ar fi fost sa aruncati petarde deasupra baltii sa speriati pestele.

 5. Marius spune:

  Simplu ca buna-ziua: luat o bucata de par de juma’ de metru, o bucata de braconier si batut la el pana ii sare capu’ …..altfel o sa ne curga balele pe la filmari cu pesti din anglia….

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_