LEBADA CU INEL DE MARCARE DIN POLONIA

marcaj lebada

Activitatile de cercetare si monitorizare a migratiei pasarilor se bazeaza in special pe date obtinute prin programe de inelare, care ofera informatii privind rutele si perioadele de migratie.
Vineri 07 ianuarie 2011 echipa de monitorizare a CRE care se afla pe Lacul Lilieci (46.38N, 26.51E)a realizat o observatie cu o lebada de vara (cygnus olor) marcata cu un inel galben avand inscriptia 86MY.
Inelul a fost utilizat in programul de inelare polonez, de catre Centrala Ornitologica din Gdansk, Polonia. Lebada este femela, cu varsta de peste 2 ani si a fost marcata in data de 20 februarie 2010 pe Lacul Lichenskie (52.19N,18.21E) de catre Tomasz Iciek.
Marcajul a fost realizat la aproximativ 900 de km NV de Lacul Lilieci – acolo unde a fost observata pasarea.

DSC_2738

4 Responses to “LEBADA CU INEL DE MARCARE DIN POLONIA”

 1. Florin Feneru spune:

  Salut,
  Felicitari pentru aceasta descoperire. Ma bucur sa vad ca aveti activitate frumoasa pe lacuri. Bravo polonezilor ca au raspuns prompt si astfel avem informatia completa. Deci a fost inelata in februarie 2010? Inseamna ca au prins si marcat lebada adulta. (cred ca majoritatea sunt inelate/marcate ca pui inca nezburatori) Super!
  Toate cele bune,
  FF

 2. Salut
  Ma bucur ca este cineva in zona Bacaului care are astfel de preocupari si monitorizeaza inca lacurile din zona. Pacat totusi de lacul Galbeni unde am observat timp de 4 ani cel mai mare numar de pasari atat ca specii cat si ca numar.
  Felicitari pentru observatie!

 3. Szilard spune:

  În data de 2 ianuarie 2011 şi eu am observat acest adult de lebădă de vară (Cygnus olor) la lacul de la Lilieci. Am şi raportat la centrala de inelare din Polonia numărul inelului de gât 86MY. Am şi făcut câteva poze prin lunetă.
  Apropo, profit de ocazia să vă întreb, de la cine trebuie cerută cheia de la barieră, în cazul în care mai dorim să vizităm zona? Că în data de 2, gardianul a deschis is bariera, după ce i-am prezentat legitimaţia Milvus şi a văzut că într-adevăr facem doar observaţii pe baltă.
  O zi frumoasă!

  Szilárd

 4. Gabriel Gritcu spune:

  Ne bucuram sa auzim ca e activitate in zona. Pe 13 ianuarie am observat si fotografiat din nou lebada. Se pare ca ii place aici. :). Suntem cu ochii pe ea.
  Weekend placut tuturor !

  Gabi Gritcu

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_