VANATOARE LA RACACIUNI

DSC_2612

Joi 06.01 am desfasurat o actiune de monitorizare pe malul drept al lacului Racaciuni. Au fost observate 3 grupuri de persoane care intindeau plase pe sub gheata, lacul fiind in procent de 95% inghetat. Un grup de doua persoane in zona pompelor de la Racaciuni si un doua grupuri mai numeroase in zona nucariei ( aprox 10 pers.).

Pe contracanlul mal drept am descoperit numeroase cartuse de vanatoare trase. Am vazut si am fotografiat un mascul mort din specia Rata mare, cel mai probabil impuscat. Am observat un alt mascul ranit, care nu putea zbura, dar nu am reusit sa il recuperam.
Pe canal am intalnit si un grup de 4 vanatori de la SVPS. Chiar daca este la limita ariei naturale protejate si nu in perimetrul acesteia, vanatoarea pe contracanal ridica probleme in ceea ce priveste protectia pasarilor acvatice, in special in astfel de perioade cand cea mai mare parte din luciul lacului este inghetata. Acum majoritatea pasarilor se refugiaza pe acest canal cu apa calda, unde cad victime vanatorilor.

DSC_2635

4 Responses to “VANATOARE LA RACACIUNI”

 1. ioio spune:

  m-tii mamii lor de jegosi!! ar trebui impuscati in c’oaie bosorogii astia!

 2. bodi spune:

  2 rate ? a treia pe care ai luato unde este?

 3. bodi spune:

  ioio says:
  January 6, 2011 at 8:23 pm
  m-tii mamii lor de jegosi!! ar trebui impuscati in c’oaie bosorogii astia!

  cati ani are tatal tau ?

 4. […] Dupa 7-8 saptamani, noua generatie este capabila de zbor. In timpul iernii, aceasta specie este vizata in mod predilect de catre vanatori – mari iubitori de natura – dornici si ei de distractie si […]

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_