MONITORIZARE LA RACACIUNI

_MG_6184
CRE desfasoara activitati de monitorizare in zona malului drept al lacului Racaciuni, comunele Racaciuni-Cleja-Faraoani. Marti 28 dec. am intalnit in zona contracanlului mal drept un grup de 3 vanatori de la SVPS, aflati in cautare de rate.
Desi temperaturile sunt negative in zona golfului Racatau activitatile de braconaj piscicol continua, pe luciul lacului fiind observata o ambarcatiune cu doi braconieri. Referitor la aceasta situatie, le uram unor anume comisari pofta mare la peste prajit cu mamaliguta si mujdei. La Multi Ani !

DSC_1643

One Response to “MONITORIZARE LA RACACIUNI”

  1. CRE spune:

    Intr-adevar domnul Vega reprezinta o institutie care a deschis cutia Pandorei autorizand pescuitul comercial pe Racaciuni si Beresti.
    Totusi, activitatea trebuie autorizata si din punctul de vedere al protectiei mediului, pentru ca presupune recoltarea unei resurse naturale vii dintr-un ecosistem protejat. Garda de mediu a avut ocazia in numeroase randuri sa abordeze direct problema, dar a evitat. La ultimul control pe arie comisarii garzii au putut observa 5 ambarcatiuni recoltand peste pe lacul Racaciuni. Nu avem cunostinta sa se fi luat si alte masuri cu exceptia consemnarii faptului intr-un proces verbal.

    Referitor la „statul in barca” trebuie mentionat faptul ca institutiile abilitate sa constate delicte piscicole sunt Politia, Garda de Mediu si ANPA. ANPA are un singur inspector pe judetul Bacau – in persoana domnului Vega. Noi am fi curiosi sa vedem si celelalte doua institutii ca au initiative in rezolvarea problemei.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_