RARITATI LA RACACIUNI

_SC_0327

Zonele mai ferite din coada lacului Racaciuni gazduiesc in aceasta perioada zeci de mii de pasari de apa, aflate aici in pasaj sau in perioada de iernare. Ferestrasul mic – mergus albellus – este una din raritatile ce pot fi observate aici in aceasta perioada. Soseste din tinuturile nordice ale Europei si Siberiei, unde cuibareste in scorburile copacilor din apropierea apelor.

_SC_0380

Vineri 10 decembrie 2010, Garda Nationala de Mediu – comisariatul judetean Bacau a derulat un control pe APSA Lacul Racaciuni. Cu acest prilej comisarii au putut observa faptul ca jumatate din lac a fost transformat in ferma piscicola. La momentul controlului pe lac erau nu mai putin de 5 ambarcatiuni care recoltau peste din plase. Jumatatea sudica a lacului era impanzita de kilometri de plase, sute de bidoane de sustinere putand fi observate cu usurinta pe toata suprafata.
Spre deosebire de sectorul din coada lacului, unde putea fi observate mari aglomerari de pasari, aici lacul este pustiu datortita prezentei barcilor si a plaselor. La baraj patru masini asteptau ca braconierii sa iasa la mal cu pestii prinsi, pentru a-i cumpara.
Comisarii garzii de mediu s-au retras la sediul comisariatului pentru a analiza constatarile efectuate pe teren. Vom reveni cu informatii despre modul in care se va finaliza controlul.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_