VANATORII DE PASARI SUB PRESIUNE DIN PARTEA COMISIEI EUROPENE

RataMare

Comisia Europeană cere României să se asigure că legislaţia naţională în materie de protecţie a păsărilor respectă întru totul reglementările Uniunii Europene. Comisia este preocupată de faptul că perioadele de vânătoare stabilite de legislaţia română coincid cu perioadele de protecţie specială. România are la dispoziţie două luni să se conformeze avizului motivat. În caz contrar, Comisia va sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

DSC_6970

Odata cu racirea vremii stoluri imense de pasari migratoare vor veni din nordul continentului si vor poposi pe lacurile din Bacau in pasaj, sau pentru a ierna aici. Traditia locala cere ca acestea sa fie intampinate cu mii de cartuse de vanatoare.
Datorita riscurilor pe care vanatoare le presupune privind uciderea intentionata sau din eroare de identificare a unor specii de pasari pentru care vanatoare nu este permisa, la finalul sezonului de vanatoare 2009-2010 gestionarii fondurilor de vanatoare au convenit , ca in perimetrul sitului Natura 2000 sa se instituie zone de liniste pentru vanat.

Centrul Regional de Ecologie Bacau va monitoriza modul in care se vor respecta limitarile privind vanatoarea in perimetrul si la limita sitului Natura 2000 in sezonul 2010 – 2011 si va aduce la cunostinta institutiilor abilitate eventualele incalcari ale legislatiei europene si nationale.

IMG_3554

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_