CRAP SI CARAS IN MONOFILAMENT – LACUL BACAU

IMAGINI – CARAS SI CRAP RECORD

Legea 317 din 2009 privind pescuitul si acvacultura conduce la distrugerea faunei piscicole din bazinele naturale. Principala modificare introdusa in 2009 consta in eliminarea premeditata, la propunerea ANPA, a jandarmeriei ca organ abilitat in constatarea abaterilor de la lege, in conditiile in care 90% din faptele de braconaj erau constatate de catre jandarmi.

Imaginile prezinta aspecte din cadrul unei actiuni de combatere a braconajului derulata luni 19 iulie 2010 pe Lacul Bacau – arie naturala protejata aflata in custodia Centrului Regional de Ecologie Bacau. Desi aria naturala protejata are ca obiectiv principal protectia pasarilor – in special a pasarilor acvatice – faptul ca incepand cu 2006 CRE a supravegheat zona si a realizat inclusiv populari cu crap si caras, a condus la refacerea ecosistemului natural. Imaginile sunt relevante, in conditiile in care la nivelul anului 2005 – 2006 specia de peste reprezentativa pentru Lacul Bacau era ghibortul.

Actiunea s-a desfasurat la sesizarea unui pescar sportiv. Pescarii sportivi care sunt nemultumiti de starea de fapt de pe apele publice sunt datori sa contribuie la protejarea fondului piscicol. Cea mai simpla metoda: apel la 112 atunci cand vedeti monofilament, indiferent de sansele de retinere a infractorului sau de raspunsul pe care il primiti. Pentru orice sesizare se intocmeste o fisa de caz. Conteaza sa apara si pe hartie dimensiunea reala a fenomenului pe care il cunoastem cu toti.

2 Responses to “CRAP SI CARAS IN MONOFILAMENT – LACUL BACAU”

  1. Ionita Carmen Gabriela spune:

    Incercati sa va pregatiti sufleteste, ca din cauza vremurilor in care traim , plasele astea ,se vor inmulti de la o zi la alta…Si daca ati ales sa faceti asta , sa nu va lasati prinsi in mrejele ispitelor celor mari:)De data asta ispita a avut destula putere sa se intoarca acasa:)Next time …depend on u 🙂
    Sooooo …P.S. Nu uitati 112! si faceti exceptie de la zicala „graba strica treaba!” si mai repede, mai repede baieti!:)Am palpitatii pt. bietii pesti ,cand ii vad cat ii mai admirati:)Platica…, Crap…,platica sau crap?:)) Crap sau platica:))?
    Oricum va felicit:)Si pt. imagini si pt. traba:)

  2. […]   « CRAP SI CARAS IN MONOFILAMENT – LACUL BACAU […]

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_