PESCUITUL IN PROHIBITIA 2010

CRE

Inspectia Piscicola, Garda de Mediu si politia sunt institutiile cu atributii in domeniul pescuitului. In perioada prohibitiei 2010 cele 3 institutii au derulat actiuni, vizand in acest an, mai mult ca in anii precedenti, si pescuitul in prohibitie.
Pescuitul in perioada de prohibitie (5 aprilie – 3 iunie 2010) reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 600 si 1000 de lei si suspendarea permisului de pescuit de pana la 90 de zile.
Zonele consacrate precum canalul de fuga UHE Racaciuni sau parcarile de la Gh. Doja au fost in acest an pustii. In aceste zone in anii anteriori sute de lansete asteptau reproducatorii, fiind situatii in care un singur pescar putea prinde zeci de kilograme de crap, somn sau salau.
Este de apreciat faptul ca majoritatea pescarilor sportivi au inteles sa respecte prohibitia in 2010, fapt important in refacerea faunei piscicole naturale de pe lacurile de langa Bacau.
In acest context se impune ca si combaterea braconajului sa se intensifice, iar pescuitul industrial sa fie interzis.
CRE in calitate de sutode al sitului Natura 2000 monitorizeaza activitatile din perimetrul ariei naturale protejate si sesizeaza autoritatilor competente orice incalcari ale legislatiei care vizeaza protectia habitatelor si speciilor din zona.

Comment ( 1 )

  1. / Replymihai
    Cum mai sta treaba cu permisele ANPA? Le eliberati pe loc sau deloc?

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.