TINERII DIN SATELE RIVERANE IMPLICATI IN PROTEJAREA SITULUI NATURA 2000

IMG_4340

Centrul Regional de Ecologie Bacau deruleaza in perioada aprilie – mai 2010 Proiectul „Junior Ranger Siret – implicarea tinerilor din comunităţile riverane”. In cadrul proiectului sunt implicate scolile cu clasele I-VIII din satele Racatau si Gheorghe Doja si SAM Corbasca.
In prima etapa a proiectului 84 de elevi din cele trei unitati de invatamant au participat la lectii de ecologie. Tinerii au vizionat clipuri video privind viata salbatica din apropierea casei lor, dar si clipuri prezentand amenintari la adresa ariilor naturale protejate. Elevii au identificat activitati cu impact, primele nominalizate fiind braconajul si deseurile. Voluntarii CRE au aflat de la elevii din Racatau si aspecte inedite, precum acela ca in plase se gasesc destul de des pasari acvatice inecate, sau ca oameni de la ferma piscicola din aproiere vin cu ave cu ochiuri mici si strang puiet de peste pe care il duc la ei in lac.
IMG_4386
In urmatoarele saptamani cele 3 echipe de tineri vor desfasura activitati practice in perimetrul ariilor protejate: salubrizari, marcaje, amenajarea de puncte de colectare a deseurilor, si vor contribui la monitorizarea activitatilor cu impact negativ, pe care le vor consemna intr-un jurnal special.
Membrii CRE implicati in proiect au fost surprinsi de nivelul ridicat de interes al tinerilor, precum si de gradul in care acestia cunosc problemele de mediu din zona localitatii lor.
Proiectul „Junior Ranger Siret – implicarea tinerilor din comunităţile riverane” este finantat de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc.
IMG_4352

4 Responses to “TINERII DIN SATELE RIVERANE IMPLICATI IN PROTEJAREA SITULUI NATURA 2000”

 1. denysa spune:

  mda…ji eo fac parte din asta ji is din corbasca…sincera sa fiu toata treaba azta m-a impresionat……..:D dar cel mai mult ma uimit cat de neglijentii pot fi persoanele din jur ……am participat la aceasta activitate….iar deseurile si tot ce am gasit acolo m-au pus p[e gandur…..oare sunt oamenii constientii de ceea ce fac?;-j……nush ce va urma dar stiu un lucru sigur dak o tinem tot aja ……..nu-i a buna!!!!!!!bv gaby si sergyu!!!!!!!;x;x;x

 2. DENYSA spune:

  MDA……eop am facut parte din CEST GRUP MA ROG…INK FAC:d DAR VREAU SA ZIC K A FOST O EX[ERIENTZA DESTUL DE TARE MAI ALES AVAND IN VEDERE FAPTU K CEI DOI BAOETZII NEAU INSTRUIT BN A FOST SOOPER!!!!:x:x ASA DA EXPERIENTZE
  SI DA AM CASTIGAT

 3. claudiu spune:

  ma fac si eu parte din acel grup .si sunt din racatau ,ii salut pe toti din echipa CRE

 4. claudiu spune:

  asdfasffsa safasf asf

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_