TESTOASELE DE APA SI INCENDIILE


Broasca testoasa de apa (Emys orbicularis) este o specie prioritara NATURA 2000. Din pacate testoasele din Romania sunt slab adaptate la acest neam de oameni iubitori de natura. Adica, ies din hibernare in luna februarie, tocmai la timp pentru a participa la concursul anual de incendiat stuf. Miercuri 24.03.10 a fost un incendiu la Insula de agrement. Cel putin o broasca testoasa a fost prajita.
Duminica 21.03.10 am asistat la un incendiu puternic in coada lacului Garleni. In aceeasi zi am constatat faptul ca zone intinse din coada lacului pe malul stang si pe insule fusesera deja incendiate. Vineri 19.03.10 ne-a fost sesizat telefonic un incendiu de proportii la Racaciuni. Un singur incendiu poate afecta zeci de hectare. Astfel, in fiecare primavara sute de hectare de lunca sunt mistuite de flacari.
Mor nenumarate animale, plecand de la broastele testoase, serpi de apa, alte reptile si amfibieni, mamifere mici si atunci cand incendiile survin mai tarziu in primavara, cuiburile de pasari.
Niciodata, nici un vinovat.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_