TESTOASELE DE APA SI INCENDIILE


Broasca testoasa de apa (Emys orbicularis) este o specie prioritara NATURA 2000. Din pacate testoasele din Romania sunt slab adaptate la acest neam de oameni iubitori de natura. Adica, ies din hibernare in luna februarie, tocmai la timp pentru a participa la concursul anual de incendiat stuf. Miercuri 24.03.10 a fost un incendiu la Insula de agrement. Cel putin o broasca testoasa a fost prajita.
Duminica 21.03.10 am asistat la un incendiu puternic in coada lacului Garleni. In aceeasi zi am constatat faptul ca zone intinse din coada lacului pe malul stang si pe insule fusesera deja incendiate. Vineri 19.03.10 ne-a fost sesizat telefonic un incendiu de proportii la Racaciuni. Un singur incendiu poate afecta zeci de hectare. Astfel, in fiecare primavara sute de hectare de lunca sunt mistuite de flacari.
Mor nenumarate animale, plecand de la broastele testoase, serpi de apa, alte reptile si amfibieni, mamifere mici si atunci cand incendiile survin mai tarziu in primavara, cuiburile de pasari.
Niciodata, nici un vinovat.

5 Responses to “TESTOASELE DE APA SI INCENDIILE”

 1. Postolache Gabriel spune:

  Bine ai venit in Romania, aici s-a inventat prostia!

 2. Potoroaca Doru spune:

  Ar trebui intrat mai des in ei cu politia si facute dosare penale cu legare!!!!!

 3. miki spune:

  asai ca la romani nui nicaieri multa indiferenta

 4. […] Marti 30 martie 2010 a fost incendiata zona cu stuf de pe malul drept in coada lacului Bacau – cartierul Gheraiesti -. Cei care au comis fapta au ramas neidentificati. Au fost legitimati mai multi pescari din zona, cel mai probabil focul pornind de la unii dintre acestia. Astfel de incendii in lunca sunt frecvente si reprezinta un pericol major pentru multe specii de animale din perimetrul ariei naturale protejate. In urma unui incendiu similar petrecut in urma cu o saptamana la Insula de Agrement, in cenusa a fost gasita o broasca testoasa incinerata – VEZI VIDEO -. […]

 5. catalin spune:

  Romanica sau Ciobanica. Halal tara pretectoare de frumos.Parerea mea este ca ar trebuii inasprite legile dar mai ales pentru braconaj.bravo celor de la C.R.E

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_