ARIILE PROTEJATE – ZONE DE LINISTE A VANATULUI

act

In urma constatarilor facute pe teren si a sesizarilor inaintate catre ITRSV Suceava, miercuri 24 martie 2010 a avut loc o intalnire la sediul APM Bacau, intre reprezentantii CRE, reprezentantii gestionarilor fondurilor de vanatoare suprapuse cu ariile protejate aflate in custodia CRE, reprezentantul APM si al ITRSV.
S-a discutat problema vanatorii in perimetrul si la limita ariilor protejate.
Prin procesul verbal de mai sus s-a convenit ca, pe fondurile de vanatoare care se suprapun partial cu lacurile din sit, perimetrul ariei protejate sa reprezinte ZONA DE LINISTE A VANATULUI. Cu alte cuvine, zona in care nu se vaneaza.
Aceasta masura a fost luata inca din 2002 la Lilieci de catre Directia Silvica – gestionar al fondului de vanatoare care include si Lacul Lilieci.
Alte situri NATURA 2000 – arii de protectie speciala avifaunistica – spre exemplu Lunca Siretului Inferior, care are limita nordica la Adjudul Vechi si coboara pana la Galati, si o suprafata de aproximativ 40.000 de hectare, sunt perimetre cu continuitate, pe intraga lungime a luncii. Situl aflat in custodia CRE este format din cinci lacuri izolate, nu si zona de lunca dintre ele. Daca pe un sit continuu de 40.000 de hectare se impune sa fie desemnate zone limitate de liniste pentru vanat, pe situl aflat in custodia CRE, cu o suprafata de doar 5575,5 este necesar ca zona de liniste pentru vanat sa fie pe interaga suprafata a lacurilor protejate.
Din fericire pentru vanatori, vanatoarea la pasari acvatice va fi libera in zonele intinse de rau aflate intre cele cinci lacuri.

2 Responses to “ARIILE PROTEJATE – ZONE DE LINISTE A VANATULUI”

 1. r spune:

  In sfarsit se aduna responsabilii la aceeasi masa si vorbesc aceeasi limba!
  A necesitat efort, poate s-a mai intarziat din lipsa unor argumente puternice,
  dar urmeaza greul: urmarirea aplicarii hotararii – spunea Gabi: SENIORII (asta este!!!)
  … v-as ajuta si eu dar … nu se pupa … sunt prea … senior

 2. […] sau din eroare de identificare a unor specii de pasari pentru care vanatoare nu este permisa, gestionarii fondurilor de vanatoare au convenit ca situl natura 2000 – care in judetul Bacau are un caracter insular comparativ cu alte zone […]

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_