START SEZONUL VERDE

grup

La actiunea de sambata au participat aproximativ 300 de persoane, cea mai mare parte elevi.
A fost salubrizata complet zona de lunca din coada Lacului Bacau, pe ambele maluri, precum si in sectorul cuprins intre Bistrita veche si canalul de fuga. Au fost stranse si evacuate 3 remorci de deseuri ( aprox. 20 mc) si au fost plantati 1000 de lastari de rachita.
In cursul actiunii a fost sanctionata contraventional de catre Garda de Mediu o persoana care spala autoturismul in perimetrul ariei naturale protejate si a fost ingrijit un pui de lebada care inghitise o linie de pescuit cu carlig, si care avea pe cioc infasurata struna.
Au participat:
Colegiile NV Karpen, Ferdiand I, Anghel Saligny, H.Coanda, M.Eminescu, Pedagogic, Economic, Vranceanu, Alecsandri, elevi ai Scolii nr.9 GHeraiesti, reprezntanti ai Asociatiei „Iubim Natura”, ai Agentiei pentru Protectia Mediului, Agentiei Regionale pt. protectia Mediului, Garzii de Mediu si Directiei Apelor Siret.
Actiunea a fost organizata de catre Centrul Regional de Ecologie Bacau, cu sprijinul Asociatiei „Veniti cu Noi” si al Primariei Municipiului Bacau.

* foto – participantii de pe malul Gheraiesti ( fara grupurile de la Eminescu, Coanda si Ferdinand).

STIRE – 1 TV Bacau

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_