VANATORI, PESCARI SI VICEPRIMARI

Nu generalizam, pentru ca suntem multi pescari sportivi care stim sa respectam natura. Dar mare parte din mizeria care acopera malurile apelor e aruncata de catre pescari.
IMG_3768
Sambata 27 feb 2010, 15 membri CRE au derulat o actiune de monitorizare salubrizare pe malul drept al lacului Racaciuni.
Rezultate: 5 metri cubi de desuri colectate, cea mai mare parte a gunoaielor fiind stranse din zona parcarilor – zona frecventata de pescari. A fost salubrizata integral zona baraj in amonte cuprinsa intre kilometrii 4 si 8.
IMG_3836
A fost descoperit inca un exemplar de uliu sorecar impuscat. Impuscat de catre vanatori „din principiu, pentru ca mananca pui de iepure” – imi explica un vanator acum vreo 2 zile. Deci impuscat pentru ca se hraneste.

IMG_3827
Pe pe drumul de langa contracanal au fost colectate 4 sacose cu tuburi de cartuse de vanatoare trase, 18 cartuse netrase precum si o camasa cartus cu glont.
IMG_3832
Pe lac au fost observati braconieri ( inclusiv o ambarcatiune cu 2 pers – in zona releului de la Bazga), si a fost efectuata o sesizare telefonica prin apelul de urgenta 112, macar in scopul de a completa statisticile.

SURPRIZA ZILEI A VENIT DIN PARTEA VICEPRIMARULUI COMUNEI RACACIUNI, CARE LA SFARSITUL CELOR 4 ORE DE MUNCA DEPUSA DE CATRE VOLUNTARI PENTRU O ACTIUNE DE SALUBRIZARE PE RAZA COMUNEI RACACIUNI, NE-A COMUNICAT CA „E NEMULTUMIT DE INACTIVITATEA CRE (!?!?!?!?!)” .

Spre deosebire de primarie, CRE are atributii de monitorizare si control, nu de salubrizare. Salubrizare e doar un hobby de-al nostru.

9 Responses to “VANATORI, PESCARI SI VICEPRIMARI”

 1. Potoroaca doru spune:

  Pai asta este Romania, ne suparam pe cei care fac ceva pentru EA si fraternizam cu cei care fura de la EA!!!
  Cum poti sa spui ca esti suparat pe cineva fara sa ii zici motivele( asa zicea vicele!!!!) ” Sunt suparat pe voi dar nu va spun motivele!!!
  Nu conteaza ca niste tineri au venit sa-i faca curat in ograda lui, conteaza ca el ( vicele) era suparat pe noi!!!!!
  As vrea sa vina sambata sau duminica sa stranga gunoaiele de la pubela „ecologica” de langa blocul meu, sa culeaga vreo 4 ore o tona de deseuri urat mirositoare si apoi sa vin eu sa-i spun ca sunt suparat pe el…….. OARE CE VA ZICE?????

  La mine venise tatal meu si nepoata mea, dar mi-am rupt din timpul acordat „musafirilor”, ca sa strang gunoaiele de pe jurisdictia VICELUI!!!!!
  Ar trebui inainte sa aruncam vorbe fara rost, sa analizam situatia!!!
  Oameni de astia avem si la Bucuresti!!!!

  As mai avea multe de spus dar imi este sila de faptul ca ei nu au urechi pt noi!!!!!

 2. Potoroaca doru spune:

  Ar trebui, ca inainte sa aruncam vorbe fara rost, sa analizam situatia!!!

 3. BOK spune:

  Mdea….
  Avem conducatorii pe care-i meritam. Azi, 27.02.2010 tot in zona lacului Racaciuni, mai exact unde se varsa canalul de la hidrocentrala in lac, am gasit o Dacie Logan, cu remorca , care descarca cu nonsalanta gunoiul….asa, acolo, unde i-a venit.
  Ne-am dus la om, l-am intrebat ce face, si senin ne-a raspuns : „Arunc gunoiul!”
  La intrebarea noastra : „daca aici pare a fi groapa de gunoi?” omul ne-a raspuns vadit deranjat de insistentele noastre sa ne vedem de drum.
  A continuat sa curete remorca , si apoi a plecat.
  Am reusit sa-i facem poze si la masina si la numarul de inmatriculare chiar in momentul cand descarca gunoiul. Am sa pun si pozele ,poate il recunoaste cineva si macar ii bate obrazul ….
  [IMG]http://gi172.photobucket.com/groups/w8/NNOUP2165P/IMG00035-20100227-1005.jpg[/IMG]
  [IMG]http://gi172.photobucket.com/groups/w8/NNOUP2165P/IMG00036-20100227-1005.jpg[/IMG]
  [IMG]http://gi172.photobucket.com/groups/w8/NNOUP2165P/IMG00037-20100227-1005.jpg[/IMG]

 4. …………………………………..

 5. gaby spune:

  pai cu astfel de lideri ajungem de rapa

 6. gritcu spune:

  Unor astfel de lideri nu le-a prea zis nimeni nimic. ne plangem de ei si-i lasam sa-si bata joc de noi, fara sa reactionam in nici un fel. Generalizez putin, in sensul ca asta se intampla de vreo 20 de ani.
  EUROPA: nici nu se pune problema ca o persoana cu functie publica sa aiba o astfel de atitudine fata de voluntari, indiferent de domeniul in care activeaza.
  ROMANIA: unul care in viata lui nu a pus doua bete in cruce ne judeca, dupa ce 15 oameni am stat 4 ore sa adunam hoiturile de pe campul lui. Mi s-a intors stomacul pe dos de 3 ori de la ce am ridicat din iarba.
  Da’ mi s-a facut mai rau de ce am auzit de la el.

  Ghinionul domnului vice.

 7. Iulian Chicu spune:

  FELICITARI CELOR (15) CARE AU MUNCIT pentru un hobby !!!!!!!!

  Privitor la „conducatori DE OBSTE” si respect pentru voluntari, fara comentarii! Vor urma alegeri si vom observa acelasi mod de votare si absenteism!
  Incultura si dezinteresul ne vor coplesi. Cum sunt azi tinerii (in general) si cine, sau cum vor educa copii care se vor naste (nu exagerez: in general la betie, vorba proverbului)

  Nu, Dorule, nu ai dreptate! Nu asta este Romania! (m-am saturat sa tot aud acesta formulare!)
  Astia suntem NOI !!! – ne plangem de concetateni, dar prea putini oameni, incepand cu SISTEMUL de educatie, facem ceva real. FARA COERCITIE NU VOM FACE NICI UN PAS INAINTE! Cred ca trebuie ca sa gandim cat mai multi la acest aspect pentru al supune dezbaterii si apoi acceptarii publice, inaintea legiferarii.

  Observ multe grupuri de dezbatere pe probleme de mediu. Constatari, oarece intrebari si idei, uneori cate o initiativa interesanta si poate de succes, dar …….. CLAR, lipsa asumarii responsabilitatii concrete.
  VORBE! FAPTE?

  VA CUNOSC, deci va critic, DAR, C.R.E.-ul este singura organizatie care cauta sa faca fata realist situatiei, nu tocmai comode, in care se afla ei si mediul, pe care tot ne batem in piept ca vrem sa il protejam. La Bacau mai sustin, ocazional, actiuni si idei si cei de la Veniti cu Noi. DAR, mai ales dupa disparitia Jandarmeriei din implicare, a ramas un grup MIC din organizatie care cauta „sa tina steagul sus”, fara mari reusite, dar cu mare efort.

  As crede ca este necesara si munca de „birou” – in baza constatarilor din teren, care sa analizeze faptele, repetabilitatea, consecintele si sa conceapa una, doua masuri ferme, APLICABILE, conform zilei de azi, Pas cu pas …!

  Ne vom intalni pentru hobbi! – apropos, venim cu sacii nostri, cu camioane, cu fotografii nostri ca sa vada lumea cat ne implicam, cu gunoiul nostru, sau gasim in sectoarele voastre, mai ales ……..
  Remus

 8. Potoroaca Doru spune:

  e bine!

 9. claudiu spune:

  „felicitari” domnule vice
  cred ca sunteti tare mandru de dumnev………..

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_