COSMAR LA INSULA DE AGREMENT

Joi 25.02.10 la ora 15.00 am fost sesizati telefonic cu privire la faptul ca in fata barajului, la pod la Serbanesti, doi pescari au scos din apa un crap de aprox. 5 kg., foarte afectat de o boala sau paraziti. Pestele era practic putrezit in zona cozii si a capului, dar traia in momentul in care am ajuns noi. Pe filmare se vede cum misca mandibula incercand sa respire.
Cei doi pescari au reactionat violent cand i-am intrebat despre cum au scos crapul, crezand ca ii acuzam de braconaj. In consecinta, cum am plecat sa anuntam DSV pescarii au luat crapul si au fugit cu el. Ceilalti pescari ramasi in zona au relatat ca cei doi intentionau sa manance exemplarul afectat de boala.
La ora 16.45 am fost sesizati telefonic cu privire la faptul ca, exact in aceeasi zona, sunt deversate substante chimice. Intradevar, pe apa se formase o pata de produse petroliere, in zona fiind si un miros specific. In acel punct se varsa in Lacul de la insula contracanalul mal stang, din cartierul Serbanesti. Am mers pe contracanal pentru a cauta sursa, si la aprox.150 m in aval de baza nautica am descoperit o zona puternic poluata.
La ora 17.15 pe luciul lacului era deja formata o pata de petrol. Tot pe luciul lacului erau si vreo 5 lebede.
Personalul de la barajul Hidroelectrica a inregistrat si comunicat evenimentul.
La ora 17.00 am sesizat telefonic dispeceratul Directiei Apelor Siret.
Asteptam raspunsuri.
Atat cu privire la calitatea apei, efecte asupra faunei, riscuri privind imbaierea si riscuri privind consumul de peste din aceasta zona.

4 Responses to “COSMAR LA INSULA DE AGREMENT”

 1. klauss spune:

  salut

  chiar am ajuns sa traim vremuri grele daca fuge lumea cu un peste ciopartit si cine stie cu ce infectat
  ce poate face foamea si inconstienta din unii oameni

 2. Potoroaca doru spune:

  Salut!

  Filmele gen Mad Max au devenit realitate!!!!!

 3. teo spune:

  Mila si neputiinta, asta am simtit urmarind imaginile!!!

 4. vasi spune:

  nestiinta si inconstiena este ceea ce vedem . Tineti-o tot asa poate antr-o zi lumea va deveni un pic mai constienta de binele tuturor. DACA NU 2012 E MULT MAI APROAPE

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_