NATURA. 2000 DE PASARI IMPUSCATE.

IMG_3556

Prin cateva postari de pe acest blog, unele dintre ele fiind preluate de presa, am semnalat riscurile pe care le presupune vanatoarea la pasari, la limita ariilor naturale protejate.

IMG_3570

In cursul unei actiuni de monitorizare derulata sambata 20 feb 2010 de pe contracanalul mal drept al lacului au fost adunate 830 de tuburi de cartuse trase, inclusiv 4 cartuse de vanatoare netrase. Aceste, dar si alte gunoaie, au umplut bena masinii.

IMG_3567

Pe lac au fost identificate 168 de sepecii de pasari. Legal, pot fi impuscate doar 3 specii de pasari, din familia ratelor. In cursul actiunii de sambata am descoperit resturile a doua pasari de prada impuscate ilegal.

IMG_3561

Fondul de vanatoare se afla la doar cativa metri de limita ariei de protectie speciala avifaunistica, de importanta comunitara. Pasarile protejate la nivel european, nu sunt dotate din pacate cu GPS, si au tendinta sa depaseasca ocazional linia in interiorul careia sunt protejate, situatie in care sunt intampinate de zeci de mii de alice.

IMG_3564

Tot ca rezultat al eticii vanatoresti aplicate, o pasare de mici dimensiuni cu o alica infipta in gat.

4 Responses to “NATURA. 2000 DE PASARI IMPUSCATE.”

 1. gritcu spune:

  Forward from Florinn Feneru pe Eco-Bacau:

  „Buna ziua,

  IMG_3556 rata mare – Anas platyrhynchos

  IMG_3561 un sorecar, posibil sorecar de iarna – Buteo lagopus – ilegal sa vanezi asa ceva

  IMG_3564 canepar – Carduelis cannabina – ilegal sa vanezi – cine trage in asemenea pasarele ?!?!?!

  Asta nu e vanatoare, e macel. E o bataie de joc si o agresiune de neiertat.
  Florin”

 2. Dragos Bora spune:

  Apropo de preotul din Caiuti:

  ” […] Povestea de astăzi nu este despre el. Este despre un element din decorul acestei imagini: celebrii ”8 frați” ai Botoșanilor, un plop cu opt tulpini crescute din aceeași rădăcină, aflat în curtea bisericii Sf. Ioan din localitate. Erau un fel de monument viu. Oricine îi știa. Oamenii veneau […]

  […] am făcut câteva cadre cu acordeonul. Era început de ianuarie. Niște valsuri minunate s-au făcut auzite de-a lungul străzii. Vreo 15 gură-cască s-au oprit să le-asculte. Preț de vreo zece minute. A venit preotul și a stricat vraja. Deranjam sfinții… Presimțirea mea s-a adeverit. Prin aprilie și celelalte șase trunchiuri au fost puse la pământ. De drujbele popii. Pe locul falnicului MONUMENT Doamne-Doamne și-a tras o casă parohială mare și cu camere fără număr!”

  Cântărețul de culoare – Blogu’lu OZO
  http://fotodusa.blogspot.com/2010/02/26-1992-cantaretul-de-culoare.html

 3. Iulian Chicu spune:

  Ce comunica OFICIAL Asociatia Vanatorilor …………. sub presidentia …………. CA URMARE A DEMERSULUI OFICIAL, conform probelor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. […] din nordul continentului si vor poposi pe lacurile din Bacau in pasaj, sau pentru a ierna aici. Traditia locala cere ca acestea sa fie intampinate cu mii de cartuse de vanatoare. Datorita riscurilor pe care vanatoare le presupune privind uciderea intentionata sau din eroare de […]

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_