PENTRU PESCARI IN 2012

DSC_2934

CRE Bacau continua activitatile de promovare a pescuitului sportiv in 2013, dar inainte de a anunta intentiile pentru acest an dorim sa facem o trecere in revista a rezultatelor de anul trecut:
– Centrul Regional de Ecologie Bacău este titular al autorizaţiei de pescuit recreativ sportiv nr.288, care îi conferă dreptul de a exploata resursele acvatice vii, prin pescuit recreativ sportiv din zona Lac Acumulare Bacău.
– In cursul anului 2012 CRE Bacău a distribuit un număr de 1015 permise de pescuit ANPA, valoarea cotizatiilor anuale de membru colectate fiind de aproximativ 20.000 lei.
– In anul 2012CRE Bacau nu a perceput taxe de acces pentru pescuitul pe Lacul Bacau.
– In cursul anului 2012 au fost realizate două acţiuni de populare cu peşte. Activitătile s-au realizat cu acordul şi în prezenţa inspectorilor ANPA şi ai Gărzii de Mediu, astfel: in 27.03.2012, 2007 kg. caras si in 30.10.2012, 1000 kg. crap; suplimentar, in urma partidelor de pescuit desfasurate in diverse balti private sau in alte zone de pescuit, aici au fost adusi si eliberati pesti in cantitate de cateva sute de kilograme.
– In vederea promovării regulilor pescuitului sportivi şi a competiţiilor de pescuit, în cursul anului 2012, Lacul Bacău a găzduit 6 competiţii de pescuit sportiv: 2 competiţii de pescuit staţionar pentru juniori, 2 competiţii de pescuit staţionar pentru seniori. Au fost continuate 2 competiţii cu tradiţie: Cupa Toamnei la pescuit staţionar, ediţia a IV-a (30.09.2012) şi Cupa Toamnei la Răpitor, ediţia a V-a (07.10.2012). Competiţiile sportive organizate în cursul anului 2012 pe Lacul Bacău s-au desfăşurat în sistem catch&release şi au implicat peste 120 de participanţi care au beneficiat de premii în bani şi echipamente de pescuit sportiv.
– CRE Bacău a derulat numeroase de acţiuni de monitorizare şi control pe Lacul Bacău, acţiuni în vederea cărora a fost solicitat sprijinul Gărzii de Mediu, Comisariatul Judeţean Bacău şi al Secţiei 2 Poliţie Bacău. In mai multe ocazii au fost descoperite unelte de pescuit tip plasă monofilamet amplasate pe luciul lacului. Apreciem că în urma acţiunilor derulate în cursul anului 2012, braconajul piscicol pe Lacul Bacău se situează la un nivel scăzut, derulându-se ocazional cu utilizarea unor plase de pescuit de lungimi reduse, fără un impact semnificativ asupra faunei acvatice.
– In cursul anului 2012, CRE Bacău a răspuns solicitării Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău în vederea derulării unor acţiuni de combatere a braconajului piscicol pe lacurile Răcăciuni şi Bereşti din judeţul Bacău. Totodata, in cadrul actiunilor de monitorizare a ariei naturale protejate au fost descoperite plase de pescuit pe lacurile Lilieci, Galbeni si la Insula de Agrement.
– In vederea igienizării zonei de pescuit, CRE a desfăşurat activităţi cu implicarea membrilor şi voluntarilor.
– In cursul anului 2012 a realizat şi amplasat un ponton pe structură uşoară cu o suprafaţă de 40 mp şi scară de acces pe taluzul digului. Amenajarea facilitează accesul pescarilor sportivi cu ambarcatiuni uşoare (bărci pneumatice, caiace, canoe).
– In vederea marcării cu panouri a zonei de pescuit şi pentru informarea pescarilor sportivi, CRE Bacău a confecţionat 4 panouri metalice cu dimensiunea de 100 x 150 cm, panouri care au fost amplasate în perimetrul zonei de pescuit Lacul de Acumulare Bacău.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_