INFLATIE DE BRACONIERI PE LACUL BACAU

La ora 13.00 o patrula CRE a verificat ambele maluri ale Lacului Bacau. Profitand de faptul ca echipa de control a trecut prin zona, braconierii din Serbanesti au iesit la treaba. Dupa plecarea voluntarilor, braconierii si-au intins plasele, fiind insa depistati chiar in timpul activitatii, de catre o alta echipa CRE iesita pe teren la ora 16.30.

DSC_0318

Braconierii s-au retras in graba in momentul in care si-au dat seama ca erau urmariti, abandonand plasele care fusesera deja amplasate.

DSC_0349

Echipa ajunsa pe in zona cartierului Serbanesti a desoperit trei siruri de copci. Prima plasa a fost gasita, scoasa din apa, iar pestii prinsi au fost eliberati.

Dupa ce o plasa de monofilament de aproximativ 80 de metri a fost scoasa din lac, voluntarii au intampinat dificultati in a gasi celelalte plase, acestea fiind intinse la adanicime. O parte din CRE-isti s-au retras pentru a face rost de cangi pentru a cauta plasele, iar doi voluntari au ramas sa supravegheze zona. Nu dupa mult timp, un foc de arma a rasunat in linistea serii. Inainte de lasarea intunericului, pe aria naturala protejata au aparut trei vanatori. A fost sesizata Sectia 2 Politie Bacau si pe intuneric, cei trei vanatori au fost descoperiti in desisurile din coada lacului. Avand in vedere faptul ca cei trei se aflau intr-o zona interzisa pentru vanatoare, politia a luat masurile legale.

DSC_0370

Dupa ce vanatorii au fost condusi de catre politisti la sectie pentru declaratii, actiunea de cautare a plaselor a contiunat, fiind gasite si celelalte plase, cu o lungime totala de peste 100 de metri. Pestii prinsi, printre care si cativa cleni la aproximativ 1 kilogram, au fost eliberati.

DSC_0372

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_