O TONA DE PUIET DE CRAP IN LACUL BACAU

DSC_6618

Marti la pranz, in zona barajului de la autogara a sosit o masina dotata cu hidrobioane cu sistem de oxigenare. Cele doua hidrobioane contineau 1 tona de puiet de crap, cu greutati de aproximativ 250/300g /exemplar. Vremea rece a favorizat transportul, pestii ajungand in stare foarte buna dupa ce au parcurs mai mult de 130 de kilometri, fiind adusi de la Ferma de Cercetare şi Producţie Piscicolă Acvares din judetul Iasi. Actiunea de populare s-a defasurat in prezenta reprezentantilor ANPA, ai Garzii de Mediu, mass-media, dar si cativa curiosi.

DSC_6665

Lacul Bacau ofera conditii optime pentru fauna piscicola, astfel incat crapii adusi acum vor depasi anul viitor greutatea de 1 kg/exemplar. Pescarii sportivi care doresc sa pescuiasca pe lacul Bacau trebuie sa aiba in vedere dimensiunea minima de la care pot fi retinuti pestii. Un exemplar de crap nu poate fi retinut legal daca are o dimensiune sub 35 de cm, fapta fiind sanctionata cu amenda cuprinsa intre 300 si 600 lei.

DSC_6671

Popularea completeaza alte actiuni realizate in primavara, astfel incat in acest an in lacul Bacau a fost adusa o cantitate de 3,5 tone de puiet de crap si caras. CRE Bacau doreste sa ofere celor aproximativ 1100 de membri pescari posibilitatea de a practica sportul preferat intr-o zona de pescuit de calitate, aflata chiar in oras. Centrul Regional de Ecologie Bacău este titular al autorizaţiei de pescuit recreativ sportiv nr.288, care îi conferă dreptul de a exploata resursele acvatice vii, prin pescuit recreativ sportiv din zona de pescuit Lac Acumulare Bacău.

DSC_6633

5 Responses to “O TONA DE PUIET DE CRAP IN LACUL BACAU”

 1. ady says:

  FELICITARI !!!

 2. mihai says:

  pe cand vom vedea si ceva populari cu rapitor?

 3. vlad says:

  felicitari! popularea a fost in lacul bacau sau bacau II ?

 4. gorgy says:

  urmaresc periodic postarile de pe CRE
  am observat ca ati efectuat mai multe populari cu crap pe Lacul Bacau
  poti avea o partida de pescuit satisfacatoare pe Lacul Bacau ?
  sau inca se braconeaza intensiv ca si pe celelate lacuri din judet , iar pescarii de ocazie care merg o data la o saptamana pierd timpul degeaba ?

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_