NU TOTI CIORTANII TREBUIE SA AJUNGA IN TIGAIE !

DSC_4095

In articolul anterior prezentam situatia tragica din zona Galbeni – Racaciuni, unde zilnic sunt macelariti fara discernamant sute de ciortani de 200-300g.
Sunt totusi pescari care merg pe malul baltii pentru placerea pescuitului sportiv, constienti de faptul ca principala satisfactie este aceea de a prinde pesti, nu neaparat de a omora tot ce intra in carlig. Pescari de la CRE, dar si alti pasionati ai sportului cu undita, incearca sa salveze de la macel cei cativa ciortanei pe care ii prind in timpul unei partide. Astfel, incepand din toamana trecuta, sute de crapi au fost transportati in butoaie si alte recipiente pe Lacul Bacau – zona de pescuit aflata in administrarea CRE Bacau. Alaturi de acestia au fost dusi pe Bacau si somotei, mrenute si morunasi. Lacul Bacau este mai bine supravegheat, braconajul este redus si in general pescarii respecta regulile pescuitului. Aici crapii au sansa sa creasca si sa se reproduca, si sa ofere in anii viitori satisfactii reale adevaratilor pescari sportivi.

Foto de la o partida C&R pe grupul CRE de pe FB.

DSC_4103

VIDEO: imagini de la un transport similar in primavara, cand peste 100 de ciortani prinsi de 3 pescari au ajuns de la Galbeni pe Lacul Bacau:


FACEM UN APEL CATRE TOTI PESCARII SPORTIVI CARE NU VOR PUIET DE CRAP (SOMN, MREANA, etc) IN TIGAIE, SI AU POSIBILITATEA DE A-I TRANSPORTA, SA-I ELIBEREZE IN LACUL BACAU.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_