WEEKEND PLIN PE LACUL BACAU

DSC_0021

In acest weekend lacul Bacau gazduieste o serie de activitati, evenimente si competitii prilejuite de Ziua „Ariei de protectie speciala avifaunistica Lacul Bacau”, zi care va fi serbata incepand cu acest an pe 15 iunie. Startul se va da joi 14 iunie, ora 10.00 prin o conferinta de presa organizata pe malul lacului. Dupa conferinta de presa, CRE Bacau va inaugura un ponton amenajat in zona platformei de la digul Barnat, in scopul facilitarii accesului pe luciul lacului cu ambarcatiuni usoare cu vasle, vele sau motoare electrice, destinat atat pescarilor sportivi cat si iubitorilor de sporturi nautice.

Programul va continua cu urmatoarele activitati:
– joi, ora 13.00 – Competitie de orientare turistica, pe un traseu pornind din parcul Gheraiesti, trecand prin puncte de control in lunca Bistritei si mai multe traversari ale cursului, pana in zona din coada lacului Bacau.
– vineri, ora 15.00 – Festivitatea de premiere din cadrul celei de-a IV-a editii a Cupei Liceelor la Caiac, 2012 (zona ponton);
– vineri, ora 16.00 – competitie de caiac-canoe intre 6 echipe formate din peste 50 de tineri (zona ponton); Dupa terminarea concursului, vizitatorii din zona lacului vor putea face plimbari cu caiace si canoe, gratuit;
– sambata, ora 08.00 – concurs de pescuit destinat tinerilor sub 16 ani ( zona livada Serbanesti);
– sambata, incepand cu ora 18.00 – In zona pontonului vor fi organizate o serie de evenimente care includ plimbari cu caiace si canoe gratuite pentru doritori, expozitie foto, ciorba de peste la ceaun, proiectie de filme, seara folk si foc de tabara.
– duminica, ora 05.00 – zona baraj mal Serbanesti – competitie de pescuit sportiv destinata pescarilor consacrati;

Conferinta de presa, concursurile de orientare turistica, de caiac si de pescuit sunt organizate in cadrul proiectului „Dezvoltarea si consolidarea turismului in municipiul Bacau prin promovarea oportunitatilor locale”, proiect derulat de Primaria Municipiului Bacau. In cadrul evenimentului se va oficializa ziua ASPA „Lacul Bacau” si a sitului Natura 2000 „Lacurile de acumulare Buhusi – Bacau – Beresti” in data de 15 iunie. Aceasta zi va intra in traditie si va prilejui in fiecare an desfasurarea de activitati dedicate naturii.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_