DACA ZICEM CA E POLUARE, SE SESIZEAZA CINEVA ?!

DSC_1321

A POLUA, poluez, vb. I. Tranz. A face ca aerul, apa, mediul de viață să devină nocive din cauza materiilor chimice reziduale, a deșeurilor industriale, a gazelor de eșapament etc.; a vicia; a infecta. ♦ Refl. (Despre aer, ape, mediul de viață) A deveni nociv, a se vicia. [Pr.: -lu-a] – Din fr. polluer. DEX ’98

DSC_1358

Legea 137/1995, legea protectiei mediului Art. 38 : Controlul respectarii reglementarilor de protectie a apelor si a ecosistemelor acvatice este organizat si exercitat de catre autoritatile de mediu, de ape, sanatate si de alte autoritati, potrivit competentelor legale..

DSC_1349

In urma ploilor din 29-30 mai 2012, debitul paraului Barnat, alimentat de Negel (com.Magura) si Trebes (com.Margineni), a crescut semnificativ. In urma cresterii nivelului apei, de pe maluri au fost antrenate deseurile depozitate ilegal de catre satenii din MAGURA si MARGINENI. Gunoaiele au fost transportate de viitura in aval, pana la primul lac intalnit: lacul Agrement. O mare parte din deseuri se regasesc pe fundul apei si in masa apei. O alta parte, in special PET-uri si alti recipienti, plutesc pe luciul lacului. Multi recipienti contin substante toxice, uleiuri, carburanti etc.

DSC_1388

Cazul de POLUARE de saptamana aceasta a trecut neobservat pentru autoritatile mai sus mentionate, chiar de catre legea care le guverneaza activitatea. La fel ca majoritatea cazurilor de poluare.
15 voluntari ai CRE Bacau cu 6 ambaractiuni ale Clubului Nautic au desfasurat o actiune de salubrizare pe luciul lacului, strangand o parte din miile de deseuri de pe apa.

DSC_1396

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_