CAMPIOANE EUROPENE LA KAIAC SE ANTRENEAZA LA INSULA DE AGREMENT

DSC_0460

Luciul lacului de la Insula de Agrement a devenit in aceasta perioada pista de antrenament la kaiac pentru doua campioane europene. Lauric Irina – campioana europeana la kaiac – si Francu Cristina – vicecamioana europeana la kaiac dublu fete – legitimate la Clubul Sportiv Olimpia Bucuresti, desfasoara zilnic cate doua antrenamente pe lacul Agrement. Sportivele se afla in aceasta perioada in Bacau, in vederea sustinerii sesiunii speciale de bacalaureat (organizata la nivel national pentru elevi olimpici), dar continua si antrenamentele sportive. Echipa este insotita si de antrenoarea Florentina Hapau, cea care supravegheaza atat pregatirea pe luciul lacului, cat si in sala de forta.
Cele doua sportive in varsta de 19 ani au inceput cariera sportiva la 12 ani, cand au fost slectionate, acestea intrunind o serie de aptitudini fizice. Fetele s-au nascut in satul Calafindesti din judetul Suceava. Dupa ce au fost selectionate, fetele s-au mutat la baza sportiva de la Snagov, unde au inceput pregatirile pentru marea performanta, aici urmand atat antrenamentele cat si cursurile scolare.
Lauric Irina face parte din componenta lotului olimpic ce va participa la Jocurile Olimpice de vara de la Londra, in perioada 27 iulie – 12 august 2012.

DSC_0447


In ciuda nivelului scazut al lacului, acesta a fost apreciat ca fiind o pista de antrenament deosebit de buna. Totusi campioanele europene au intampinat in timpul antrenamentelor un mic impediment. Cativa din pescarii de pe balta au inceput sa arunce cu pietre in sportive (nu e gluma), panicati de faptul ca acestea le-ar putea speria pestii. Desi suntem in mijlocul perioadei de prohibitie, la Insula de Agrement se pescuieste zi de zi. Zona de pescuit de la insula este in administrarea AJVPS Bacau.

DSC_0458

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_