PESCARII CONTRIBUIE LA REFACEREA LACULUI BACAU

DSC_7948

Fiind in perioada de prohibitie (15 aprilie – 13 iunie inclusiv), pescarii sportivi cauta baltile private, acolo unde se pot relaxa pentru cateva ore practicand sportul preferat. Membri si prieteni ai CRE Bacau au fost duminica pe iazul Horgesti, una dintre acumularile cele mai accesibile bacauanilor in aceasta perioada. In functie de priceperea si norocul fiecaruia, pescarii au prins zeci de kilograme de cars de aproximativ 250 g/bucata.

DSC_7961

In baltile private se pot prinde cantitati mari de peste, in special caras, adunandu-se in juvelnic mai multe kilograme de peste, de multe ori cantitatea depasind „obligatiile” casnice ale unui pescar.
12 pescari din cei prezenti duminica la Horgesti au renuntat la o parte din pestele prins, strangandu-se astfel aproximativ 50 de kilograme de caras, care a fost colectat intr-un recipient cu apa. Unii pescari au „donat” cantitati de peste 5 kilograme de peste (Zaharia Mihai, Ondu Daniel, Lupu Sorin, Popescu Madalin etc).

DSC_7933

Pestii prinsi la Horgesti au fost transportati in coada lacului Bacau, unde au fost eliberati, spre surpinderea celor prezenti in zona la iarba verde. Astfel pe lac au ajuns inca 200 de exemplare de caras, care se vor reproduce in aceasta primavara si vor contribui la refacerea fondului piscicol natural.

DSC_7983

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_