CAMPANIE DE INFORMARE ADRESATA PESCARILOR SPORTIVI

DSC_5960

Centrul Regional de Ecologie continua campania de informare adresata pescarilor sportivi. Duminica 18 martie, in amfiteatrul colegiului Ferdinand a avut loc o intalnire intre pescari si autoritati, la care au participat aproximativ 40 de pescari si reprezentanti ai ANPA, ARPM, ai Garzii de Mediu si Jandarmeriei. Au fost abordate aspecte precum conditiile de practicare a pescuitului, eliberarea permiselor pentru anul 2012, aspecte legate de sistemul zonelor de pescuit introdus in 2011, regulamentul de pescuit de pe lacul Bacau, importanta sitului Natura 2000 si aspecte legate de activitatile de control.
Pescarii sportivi s-au exprimat nemultumirile, acestea fiind legate de braconaj, pescuit comercial si lipsa popularilor.
Intalnirea a reprezentat o premiera, astfel de discutii intre pescari si cei care gestioneaza activitatea de pescuit sportiv nu au fost organizate pana in prezent.
Vremea frumoasa nu a fost favorabila evenimentului, sute de pescari alegand sa isi petreaca duminica pe malul baltii.
In judetul Bacau in anul 2011 au fost legitimati peste 3000 de pescari sportivi, numarul total al celor care pescuiesc cu undita fiind mult mai mare.
CRE Bacau va continua campania de informare adresata pescarilor sportivi, urmand ca dupa eliberarea primelor permise de pescuit pentru anul 2012 sa inceapa si primele actiuni de control. Practicarea pescuitului fara permis, sau nerespectarea conditiilor de practicare a pescuitului se sanctioneaza cu amenda contraventionala cuprinsa intre 300 si 600 lei.

DSC_5955

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_