CE FAC PASARILE IN TARILE CALDE

De mici copii am invatat ca iarna pasarile pleaca in tarile calde. Doamna/tovarasa n-au explicat ca atunci cand vremea se raceste, pasarile se aduna in stoluri si pleaca spre sud, fapt pe care a trebuit sa-l redam desenand stoluri de „V”-uri.
Totusi, domana/tovarasa a omis sa ne povesteasca ce fac pasarile in tarile calde.

O organizatie germana care actioneaza impotriva omorarii pasarilor salbatice a publicat un articol insotit de un material video filmat in Egipt – destinatie pentru numeroase specii de pasari pe care le regasim in sezonul cald in Romania. Pasari din cele mai diverse – acvile, lopatari, berze, pelicani, soimi etc. -, multe dintre ele amenintate, sunt macelarite de un grup de vanatori din Malta. Braconierii profita de incapacitatea si dezinteresul autoritatilor egiptene de a monitoriza modul in care se practica vanatoarea.
Vanatorii maltezi si italieni sunt cunoscuti pentru placerea de a impusca zeci de pasari in cadrul partidelor de vanatoarea, fara a tine cont de specie, fiind dispusi sa aloce mari sume de bani satisfacerii pasiunii lor.
Romania este o alta destinatie preferata de acesti vanatori, in presa aparand numeroase relatari despre actele lor de vitejie. Si aici se poate profita de capacitatea de control redusa si de disponibilitatea anumitor gestionari ai fondurilor de vanatoare de a-si asigura venituri consistente intr-un termen scurt.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_