CAPRE NEGRE IN BACAU

Capra neagra isi face rareori simtita prezenta, lasand o impresie puternica asupra celor catorva norocosi care reusesc sa ii zareasca silueta pe crestele inalte ale muntilor.
Pe 4 februarie 2012, un grup de 23 de ecologisti de la CRE Bacau a avut norocul de a admira pentru mai bine de 30 de minute, o turma de 10 exemplare. Intalinirea a avut loc pe valea paraului Bucias, in apropierea cascadei cu acelasi nume, situata la o altitudine de 580 de metri in Muntii Vrancei, pe raza judetului Bacau.

DSC_4472

Specie emblematica a zonelor alpine, capra neagra (Rupicapra rupicapra) este un animal care face parte din familia Bovidae, subfamilia Caprinae. Acestea pot atinge o greutate de 40-50 de kilograme, hrana lor constand din măceșe alpine, muguri și vlăstari de foiase sau conifere, frunze de plante diferite, iarna caprele consumă mușchi sau licheni.

DSC_4412

Situata in Muntii Vrancei, aria naturala protejata Bucias a fost desemnata ca si rezervatie peisagistica, principalul obiectiv fiind reprezintat de cascada Buciasi, cu o cadere de apa de aproximativ 15 metri. La 2,5 kilometri de aceasta cascada, in amonte, desoperim o a doua cadere de apa denumita Cascada Fata Moarta. Rezervaţia şi cascada Buciaş, unele dintre cele mai interesante obiective turistice ale judeţului Bacău, sunt situate la aproximativ 20 km sud-vest de Oneşti, pe raza comunei Manastirea Casin.

DSC_4548

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_