PESCARAS ALBASTRU RANIT, DESCOPERIT LA INSULA DE AGREMENT

DSC_9220

Un exemplar de pescaras albastru (Alcedo atthis) a fost descoperit, incapabil sa zboare, in curtea Centrului de Cultura „George Apostu”, in apropierea Insulei de Agrement. Cei care au descoperit-o au anuntat Centrul Regional de Ecologie, astfel incat pasarea a fost preluata si transportata la Focsani, la centrul specializat pentru salvarea si ingrijirea animalelor salbatice. Pescarasul s-a recuperat rapid, in prezent fiind pregatit pentru a fi eliberat in natura.
Pescarasul albastru este o pasare de dimensiuni mici, viu colorata, care lasa o impresie puternica celui care o vede pentru prima data. Culorile variaza de la albastru si verde stralucitor, pana la portocaliu rosiatic. In Romania pasarea poate fi intalnita in tot timpul anului. Unele exemplare cuibaresc aici, sapand cuiburi in malurile naturale nisipoase, situate in lungul raurilor.
Pescarasul albastru se hraneste in special cu pesti de dimensiune mica pe care ii prinde plonjand de pe crengi situate deasupra apei, de unde pandeste prada. Se deplaseaza zburand rapid, de cele mai multe ori la inaltime mica.
Pescarasul este o specie sensibila, iernile geroase putand decima populatia.

img_4163_800px_20101027_1331716324

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_