ZECI DE METRI CUBI DE DESEURI STRANSE DE PE LACUL BACAU

DSC_7526

Sambata 24 septembrie, in cadrul campaniei nationale „Let’s do it, Romania!”, a fost salubrizat si Lacul Bacau – arie naturala protejata aflata pe raza municipiului Bacau.
Startul activitatii s-a dat la ora 07.00, prin salubrizare malului drept. Treptat, grupuri de voluntari s-au angrentat in actiune, numarul acestora depasind 300 de persoane. Au fost prezenti elevi ai colegiilor Ferdinand, Economic, Eminescu, NV Karpen, voluntari ai Centrului Regional de Ecologie si echipe din partea Primariei Bacau.

DSC_7536

Din lunca Bistritei si din zonele adiacente au fost colectati aproximativ 35 metri cubi de deseuri. Cele mai mari cantitati au fost adunate din zona livezii si a padurii de la Serbanesti – locatie consacrata pentru agrementul de weekend. Nici sectoarele frecventate de catre pescari (pe cursul vechi al Bistritei si in zona barajului) nu aratau prea bine. Gunoaiele au fost adunate si lunca si-a recapatat, macar pentru o perioada, aspectul natural.

DSC_7551

Importanta activitatilor de salubrizare derulate de catre voluntari este incontestabila.
Mii de voluntari au prestat activitatea rudimentara de a aduna gunoaiele altora, in timpul liber, si fara nicio obligatie.

costi

One Response to “ZECI DE METRI CUBI DE DESEURI STRANSE DE PE LACUL BACAU”

  1. Dli spune:

    Ma bucur ca s-a strans si nu s-a descompus acolo pe mal. Trist de ce se intampla intr-un stat de uniune. Ecologia abia ca exista la noi in tara.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_