TURA PE SIRET DE LA ROMAN LA BACAU

CRE

IMG_0261

CRE Bacau a organizat in weekendul 3/4 septembrie 2011 o coborare cu caiacele pe cursul raului Siret, cu pornire din localitatea Roman, jud.Neamt si sosirea la Bacau. Traseul parcurs in cele doua zile a avut o lungime de 75 km (pod Gadinti – pod Holt), traversand situl Natura 2000 „Lunca Siretului Mijlociu”, arie naturala protejata care se extinde din judetul Iasi, pana la Brad, com.Negri. In zona ariei naturale protejate malurile sunt in cea mai mare parte impadurite. La sud de aria naturala protejata lunca isi schimba aspectul, peisajul fiind dominat de culturi agricole si balastiere, exceptie facand zavoiul de la Schineni, com.Saucesti.
Echipa a fost formata din 4 membri CRE: Gabriel Gritcu, Iulian Chicu, Andrei Gritcu si Tudor Nica. Acestia au vaslit aproximativ 18 ore (cate 9 ore /zi), viteza medie de deplasare fiind de 4,2 km/h, la un debit al Siretului la statia de la Dragesti de 32 mc/s). Au fost utilizate 4 caiace duble, pe care au fost transportate toate materialele necesare.
In timpul turei au fost surprinse imagini cu peisaje deosebite si putin cunoscute si au fost observate specii de pasari rare, precum barza neagra ( 4 ex. zona Cotul Grosului, com.Filipesti). A fost observata amplasarea si activitatea balastierelor, cele mai multe fiind pe raza judetului Bacau. Tot pe raza judetului Bacau au fost descoperite si plase de ata, monofilament si crasnice, iar pescarii au semnalat activitatea braconierilor cu curent electric.

Va invitam sa urmariti un clip VIDEO care surprinde peisaje inedite si spectaculoase de pe cursul Siretului, din judetele Bacau si Neamt:

Traseul parcurs a fost marcat pe GPS, obtinandu-se astfel harta actuala a cursului raului, acesta modificand albia minora in fiecare an, in special in perioada viiturilor. Din acest motiv au fost inregistrate distante mari, unele de peste 500 de metri, intre cursul real si cel marcat pe harta.

harta

Comments ( 6 )

  1. / Replyjust me
    Frumoasa plimbare mi-as fi dorit sa fiu si eu.Bravo
  2. / Replyclaudiu
    Frumos,foarte frumos mi-as fi dorit si eu sa fiu,SPER CA NU ATI UITAT DE MINE.:((
  3. / ReplyDragos B
    Frumos, dom'le, frumos! Bravo!
  4. / Replydorint
    excelente imagini, excelenta initiativa. urmatoarea de la orasul Siret, pana la Galati , dar trebuie antrenament ca e distanta foarte mare? BRAVO BAIETI!
  5. / Replymaryo
    frumos...avem o tara frumoasa,daca ar mai fi si curata ar fi super...dar cine stie poate pe cand o sa ajunga si in romania sa coste 25 de centi bidonul de plastic (pet) la magazin ca aici in München,unde nu vezi un pet aruncat pe nicaieri...dar probabil ca mai avem mult pina om ajunge la nivelul altora,mai ales la educatia si mentalitatea individului...
  6. / Replymihai
    Salut, as dori sa stiu daca caiacele se pot inchiraia pentru o iesire pe o alta apa decat lacul de agrement, sa zicem pentru 48 de ore?

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.