SCHIMB DE EXPERIENTA PENTRU TINERI „MULTI” 2011 OBERHAUSEN – BACAU

multi Bacau Oberhausen

Un grup de 30 de elevi ai scolii Spiru Haret si tineri din localitatea germana Oberhausen au fost la sfarsitul saptamanii trecute oaspeti ai Centrului Regional de Ecologie Bacau, prin intermediul unei vizite pe Lacul Lilieci.
Tinerii au descoperit imprejurimile Bacaului si au aflat despre importanta zonei ca arie naturala protejata inclusa in reteaua europeana Natura 2000. Excursia a inceput prin instalarea cortului, dupa care tinerii au vizitat lacul Lilieci cu ajutorul caiacelor si au pescuit. Pranzul a fost preparat la ceaun, la fata locului.
Evenimentul a fost organizat in cadrul programului „Multi”, initiat in 1952 si derulat de catre municipalitatea din Oberhausen, Germania. Programul vizeaza realizarea de schimburi de experienta pentru tineri. Pe parcursul a doua saptamani, in fiecare an, tinerii din orasele partenere se viziteaza reciproc si desfasoara diferite activitati cu caracter recreativ, social, cultural etc. Orasul Bacau este inclus in acest program inca din anul 2008, cand elevii scolii Spiru Haret au mers pentru prima data in vizita in Germania.

VIDEO:

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_