BRACONAJ CU PLASE SI CURENT ELECTRIC PE BERESTI

P1080973

Un pescar sportiv aflat pe lac a fotografiat doua echipe de braconieri. Unii cu plase, ceilalti cu aparat de curent electric. A trimis fotografiile Inspectiei Piscicole, dar si catre CRE. Desi toti pescarii sunt indignati de amploarea pe care a capatat-o braconajul in ultimii doi ani, putini sunt cei care incearca sa contribuie la combaterea fenomenului. Chiar daca nu are rezultate imediate, orice apel la 112 – gratuit – conteaza. Orice gest impotriva braconierilor este important: sesizari, petitii, fotografii, etc – adresate politiei, Garzii de Mediu sau ANPA. Chiar si cateva vorbe adresate acestora, nu strica. E important ca braconierii sa simta ca niciun pescar nu ii doreste acolo. Atunci cand circumstantele permit, pescarii sportivi pot face mai mult impotriva braconierilor. Plasele nu sunt supravegheate 24 din 24 de ore.
Zilnic lacul Beresti este braconat cu plase si curent. Stiucile de la Orbeni si salaii au ramas doar amintire. Exemplarele de somn si crap sunt extrem de rare. Un caras in carlig a devenit o sarbatoare pentru cei care au iesit sa se recreeze. Doar babusca si platica au mai ramas sa miste plutele. In cativa ani, vom reveni la pescuitul la ghibort.

5 Responses to “BRACONAJ CU PLASE SI CURENT ELECTRIC PE BERESTI”

 1. Eu ma duc aproape saptamanal pe Beresti(de acolo este soacra mea) la pescuit, si de indignat sa stii ca sunt, dar deoarece pescuiesc numai singur mie teama sa dau telefon la politie deoarece acestia sant mana in mana cu braconierii fostului primar(sau cu ceilanti) si nu vreau sa imi risc sanatatea deoarece pot fi foarte agresivi.

 2. voluntar involuntar spune:

  Indignati – neindignati, vorba cantecului : „stati, stati si va uitati !”

 3. Oare chiar este necesar sa se bata pescarul de rand cu cetele de braconieri?….tu ai faceo?…eu nu. Eu ma duc la pescuit de relaxare…nu vreau sa stau stresat ca vine cineva sa ma ia la fugarit pe balta…Gandestete ca daca la politie ii este teama de ei…mie ca simplu cetatean de ce nu miar fi…daca tin minte bine si cei de la CRE intro iarna s-au confruntat cu o ceata de braconieri cu topoare cred ca la Racaciuni…si binenteles ca au cedat doar nu era sa se puna la mintea lor…asa ar fi facut oricine.

 4. yoyo spune:

  daca tot sunteti asa de suparati pe braconeri dc nu sunteti si pe pescarii care vin cu 20 30 de lansete sau cu barci cu motoare ca nu cred eu ca toti au certificate de ambarcatiune plus ca pescuitul sportiv nu stiu daca se face dupa barca.si nu toata lumea e braconier daca nu stiti pe lacul beresti este autorizatie de pescuit comercial asa ca nu dati vina pe oamenii care platesc ca si voi impozite la stat.a si un mesaj pentru cel care a facut poza si a lasat anuntul cit si pentru braconieri ‘MASINILE PESCARILOR NU SUNT SUPRAVEGHEATE NOAPTEA”

 5. Mr.Fisher spune:

  Multi sunt cei care cunosc faptul ca in vara lui 2010 tone de puiet si peste au curs la vale pe Siret in lacurile de pe Calimanesti si Movileni in timpul deversarilor si inundatiilor la Beresti! Cat despre fotograf si supozitia ca una din barci pescuia electric e putin probabil(nimic vizibil), iar daca fotograf e „pescarul amator” cu dubita alba care intinde cateva sute de metri de plase chinezesti, atunci……. Dumnezeu cu mila!!!

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_