SALAII de 15 cm PRINSI SI ARUNCATI IN DRUM

Pescarul AJVPS from gabigritcu on Vimeo.

Pescar „sportiv” pe pod la Racatau – captura: salai de 15 cm prinsi si aruncati pe drum. Desi limita minima pentru retinerea salaului este de 40 cm, pescarul prindea salai din generatia de anul asta. Justificare: are cottizatia platita la AJVPS. Genul de atitudine, intalnita frecvent, nu necesita comentarii.
OUG 23/2008 privind pescuitul ART. 64
Urmatoarele fapte constituie infractiuni si se sanctioneaza cu amenda
de la 150 lei la 10.000 lei si interzicerea dreptului de a pescui pe
o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani:
h) pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale;
CRE a solicitat ANPA prin 2 adrese desfasurarea de controale tematice privind retinerea pestilor sub dimensiuni de catre pescarii sportivi. Pana in prezent nu am primit raspuns.

3 Responses to “SALAII de 15 cm PRINSI SI ARUNCATI IN DRUM”

 1. Remus spune:

  In acord cu OUG 23/2008 (anul trecut), s-au luat masuri de sanctionare, sau s-au manifestat numai formele de prezentare, constatere si deplangere a infractiunii?
  Neprimirea unui raspuns intr-un termen limita (parca o luna) de la o institutie inseamna, poate, conform legislatiei in vigoare, o acceptare a demersului, sesizari, reclamatiei …. ?
  Exista, pentru un custode, cadrul legal de aplicare a unei sanctiuni, cu repercursiunile ulterioare a neexecutarii sanctiunii?
  Si totusi, pentru ca va sunt prieten si sustinator imi permit impolitetea: de ce atata balacareala, politete si explicatii cand exista o constatare si o infractiune la care, ferm, trebuie aplicata sanctiunea?

  Ati redus considerabil infractiunea (braconajul) si, AM IMPRESIA, falsa sper, ca nu mai apare fermitatea in combaterea clara, impotriva ORICUI, a infractiunii !!!!!!!!

  Astept raspuns ferm si „explicativ” pentru ca si cei batrani trebuie sa invete de la cei tineri!
  Remus

 2. Daca as sti ca omul acela care pescuieste isi ia hrana zilnica din “balta”si mai are in grija si familia , eu personal as intelege , spunandu-mi in sinea mea ca Dumnezeu i-a lasat “la voie “ ceea ce are el nevoie , ca sa poata supravietui .Daca « datoria » mea ar fi sa-l amendez , as inchide ochii, ca pana la urma ceea ce simt e mai important.Dar cand vad ca se bate joc ,de locurile inconjuratoare si de munca altora , care incearca sa repare ceea ce altii strica , atunci chiar imi vine sa propun o noua lege si anume , interzicerea de a mai calca in locuri considerate ca fiind naturale, a celor cu antecedente ,in primirea de diverse amenzi.Si iata restrictia finala a sosit !Pentru ca suntem intr-o epoca a tehnologiei ,hai sa le aplicam niste cipuri ( la partea de senzori…, receptie-emitere …, rezonanta magnetica …nu ma pricep) , dar doate informatiile care survin , privind accesul in anumite regiuni geografice ,sa fie inregistrate intr-o baza de date a politiei (un departament nou) . Timp de 1-3 ani nu ai voie sa mergi decat in zone asfaltate ;cum ?! ai indraznit sa pui piciorul pe pamant , ALARMA ; ai atins un copac , ALARMA ; vrei sa rupi iarba, ALARMA ; vrei sa-ti saruti iubita , ALARMA ( doar si ea face parte din ansamblul asta minunat numit natura !) Si dupa ce alarma suna , ce sa se intample ?Te las pe tine sa continui !:)

 3. costel spune:

  DA, ar fi bine :)) …si odata instalat cipul, personalului de supraveghere din militie sa i se plateasca salariul din alocatia Gabrielei de mai sus, si nu de la bugetul de stat. Hai sa fim „serioase” :)) . Singura cale ar fi, ca orice pescar sportiv- nesportiv, vreo 5 ani sa nu ai ce cauta la mai putin de 5 Km de baltile din Romania cu :vehicul,barca, undita, lanseta, minciog, pluta, carlig, plasa (monofilament, de ata), baterii de masina, sonar, setca, momeli de orice fel. Eu pescar sportiv nu am vazut de cand sunt, da’ de fomisti te impiedici si la 2 noaptea cand te duci sa dai o m..e pe Bistrita. Daca voi cunoasteti vreo unul care nu a luat in viata lui un peste acasa anuntati-ma…si nu imi dati exemple de pe la CRE ca va injur.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_ Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_