MAI APROAPE DE NATURA LA INSULA DE AGREMENT

DSC_2578

Insula de Agrement ofera bacauanilor posibilitatea de a se recrea mai aproape de natura. Cei care vin aici sa se plimbe pot admira, in zona debarcaderului, mai multe familii de rate salbatice, gainuse de balta si lisite cu pui. In aceasta perioada lacul gazduieste si rate cu cap castaniu, cateva exemplare de corcodel mare si starc pitic, pescarusi, chire de balta si nu numai.
Imaginea oamenilor care se relaxeaza in vecinatatea animalelor salbatice aminteste de parcurile si zonele naturale din Europa occidentala. Iluzia se spulbera rapid in zona fostelor terenuri de joaca pentru copii. Aici bunul simt a facut loc unor terase dubioase populate cu fauna specifica, unde zi si noapte au loc manifestari culturale cu lautari.

DSC_2550

Rata mare – Anas platyrhynchos -, cea mai cunoscuta si mai raspandita dintre ratele de suprafata, este intalnita pe apele putin adanci unde se hraneste scufundandu-si partea anterioara a corpului. Isi amenajeaza cuibul pe bine ascuns in stuf, unde depune 8-12 oua, care sunt clocite 3-4 saptamani. Dupa ecolozare, familia paraseste cuibulu, puii hranindu-se singuri. Dupa 7-8 saptamani, noua generatie este capabila de zbor.
In timpul iernii, aceasta specie este vizata in mod predilect de catre vanatori – mari iubitori de natura – dornici si ei de distractie si relaxare.

One Response to “MAI APROAPE DE NATURA LA INSULA DE AGREMENT”

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_