COLABORARE CU POLITIA SI JANDARMERIA

DSC_9068

Luni 21 martie, Sectia 2 Politie Bacau si CRE-ul au desfasurat o actiune de control pe Lacul Bacau. In zona bazinelor din spatele ARA au fost descoperite 2 plase de tip monofilament cu o lungime de aprox.50 de metri. Braconierii au incercat initial sa scoata plasele si sa le ascunda, dar nu au avut suficient timp. Din pacate acestia au profitat de intuneric si terenul accidentat si au reusit sa scape.
In plase erau prinse aproximativ 2 kg de peste, in special puiet de platica. Pestele prins a fost eliberat.

In cursul anului 2010 s-a inregistrat o diminuare a intensitatii activitatilor de control in perimetrul sitului Natura 2000 „Lacurile de acumulare Buhusi – Bacau – Beresti”, fapt ce a condus la intensificarea fenomenelor cu impact negativ, in special in ceea ce priveste braconajul, taierea ilegala a vegetatiei si abandonarea deseurilor menajere.
Avand in vedere degradarea situatiei din teren, in cursul lunii martie 2011 s-au stabilit protocoale privind colaborarea intre Centrul Regional de Ecologie Bacau, Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacau si Gruparea de Jandarmi Mobila, penru combaterea activitatilor ilegale din perimetrul ariei naturale protejate.

Leave a Reply


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_