ZAVOAIELE DE LUNCA

februarie 26th, 2013

DSC_0672

Sezonul rece reprezinta o perioada in care agresiunile asupra habitatelor din aria naturala protejata ating cote maxime. Zavoaiele de lunca din cozile lacurilor si de pe cursul raurilor devin tinta taietorilor de lemne, a crescatorilor de animale si a celor care recolteaza araci pentru comercializare.

DSC_0666

Imaginile sunt relevante pentru distrugerile din coada lacului Bacau, in apropierea cartierului Serbanesti, acolo de unde mai multi copaci au fost ciuntiti pentru lemn de foc, sau pur si simplu doborati pentru ca turmele de animale sa roada crengile tinere.

DSC_0674

INITIATIVA

februarie 25th, 2013

DSC_3190

In cursul zilei de sambata, doi pescari bacauani se aflau la pescuit pe Bistrita sub podul de cale ferata de la Gheraiesti. In timp ce pescuiau, pe mal a ajuns o masina cu numere de inmatriculare de Neamt, din care au coborat patru insi. Acestia au intins cateva plase in zona podului, cu ajutorul unei barci pneumatice. Pescarii sportivi au sesizat fapta la 112. La fata locului a sosit o patrula a Sectiei 2 Politie, care i-a prins pe trei din cei patru braconieri. Plasele au fost scoase iar pestele eliberat. Intre pestii prinsi in plasa era si un pastrav de aproximativ 700 de grame, care a fost deasemeni eliberat in stare buna.

INFLATIE DE BRACONIERI PE LACUL BACAU

februarie 17th, 2013

La ora 13.00 o patrula CRE a verificat ambele maluri ale Lacului Bacau. Profitand de faptul ca echipa de control a trecut prin zona, braconierii din Serbanesti au iesit la treaba. Dupa plecarea voluntarilor, braconierii si-au intins plasele, fiind insa depistati chiar in timpul activitatii, de catre o alta echipa CRE iesita pe teren la ora 16.30.

DSC_0318

Braconierii s-au retras in graba in momentul in care si-au dat seama ca erau urmariti, abandonand plasele care fusesera deja amplasate.

DSC_0349

Echipa ajunsa pe in zona cartierului Serbanesti a desoperit trei siruri de copci. Prima plasa a fost gasita, scoasa din apa, iar pestii prinsi au fost eliberati.

Dupa ce o plasa de monofilament de aproximativ 80 de metri a fost scoasa din lac, voluntarii au intampinat dificultati in a gasi celelalte plase, acestea fiind intinse la adanicime. O parte din CRE-isti s-au retras pentru a face rost de cangi pentru a cauta plasele, iar doi voluntari au ramas sa supravegheze zona. Nu dupa mult timp, un foc de arma a rasunat in linistea serii. Inainte de lasarea intunericului, pe aria naturala protejata au aparut trei vanatori. A fost sesizata Sectia 2 Politie Bacau si pe intuneric, cei trei vanatori au fost descoperiti in desisurile din coada lacului. Avand in vedere faptul ca cei trei se aflau intr-o zona interzisa pentru vanatoare, politia a luat masurile legale.

DSC_0370

Dupa ce vanatorii au fost condusi de catre politisti la sectie pentru declaratii, actiunea de cautare a plaselor a contiunat, fiind gasite si celelalte plase, cu o lungime totala de peste 100 de metri. Pestii prinsi, printre care si cativa cleni la aproximativ 1 kilogram, au fost eliberati.

DSC_0372

FILM DE PREZENTARE AL LACULUI BACAU

februarie 16th, 2013


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_