CIMITIRUL EROILOR – ACTIVITATI IN PREGATIREA ZILEI NATIONALE

noiembrie 30th, 2012

DSC_8265

DSC_8217

DSC_8199

Cimitirul Eroilor din Municipiul Bacãu are o suprafaţã de peste 2 hectare, şi este cel mai mare de acest gen din ţarã, adãpostind în 219 gropi comune, osemintele a 5513 ostaşi români, a aproximativ 5000 ostaşi ruşi şi a 117 militari germani. In centrul complexului se aflã o capelã comemorativã realizatã în 1933 de Primãria Bacãu.

DSC_8342

DSC_8310

DSC_8331

In ultima zi de toamna voluntarii CRE au participat la o activitate organizata in Cimitirul Eroilor de pe strada Constantei. Pe parcursul a cateva ore, cei 30 de tineri au strans gunoaie, au greblat, au maturat aleile, au plantat peste 40 de copacei, ba chiar au indreptat cateva cruci, care erau pe punctul de a se prabusi. Pe langa dimensiunea de mediu, activitatea a avut un caracter patriotic. Munca depusa printre morminte, langa ramasitele a mii de ostasi, a generat in sufletul celor prezenti sentimente de respect fata de cei care au facut sacrificiul suprem.

DSC_8208

DSC_8382

CONTROALELE DE NOAPTE PE LACUL BACAU CONTINUA

noiembrie 28th, 2012

DSC_8133

Dat fiind faptul ca in ultima perioada au fost constatate numeroase cazuri de braconaj pe lacul Bacau, controalele de noapte continua. In ciuda vremii nefavorabile si a cetii dese echipele de voluntari desfasoara actiuni atat pe maluri cat si pe luciul lacului. In cadrul ultimei actiuni desfasurate in noaptea de marti spre miercuri, din fericire, nu s-au inregistrat incidente.
CRE Bacau desfasoara actiuni de paza a fondului piscicol pe lacul Bacau, unde asociatia are autorizatie de pescuit sportiv. In ceea ce priveste combaterea braconajului pe alte fonduri piscicole din judet, CRE Bacau poate sprijini orice initiativa venita din partea autoritatilor competente sau a gestionarilor fondului piscicol, in cazul in care vor exista solicitari.

DSC_8142

DESPRE VOLUNTARIAT LA COLEGIUL ECONOMIC

noiembrie 28th, 2012

DSC_8111

Colegiul Economic „Ion Ghica” a gazduit marti o intalnire intre elevi si voluntarii de la CRE. Tema discutiilor a fost din nou implicartea tinerilor in viata comunitatii, elevii de la Economic avand o implicare constanta in diferite activitati de voluntariat de mediu: actiuni de ecologizare, plantari, campanii de colectare a deseurilor etc.

NOI CAPTURI DE PLASE MONOFILAMENT

noiembrie 26th, 2012

DSC_8118

In jurul orei 17.00, aceeasi trupa de braconieri din Serbanesti a fost surprinsa in zona din coada lacului Bacau. Au fugit si au abandonat cateva plase de tip monofilament noi noute pe care tocmai le intinsesera. Din plase au fost eliberate peste 10 kilograme de peste, platica, babusca si biban, notabile fiind multe exemplare de babusca si biban cu lungimi de peste 30 de centimetri.
Notabile erau si etichetele de pe plase, cu text cu litere chirilice, semn ca frontiera de nord-est este bine securizata.

200 DE LEBEDE PE LACUL BACAU

noiembrie 26th, 2012

DSC_7958

Cei care au ajuns in weekendul trecut pe lacul Bacau au putut admira peste 200 de lebede. Cele mai multe sunt lebede de iarna, in grup existand si numerosi juvenili. Pe langa lebede, avifauna acvatica este completata de numeroase lisite, rate, starci si alte specii. Aceasta perioada este deosebit de prielnica pentru observarea si fotografierea pasarilor, aflandu-se spre finalul perioadei de pasaj, sau pregatite sa ierneze aici. In conditiile in care iarna nu va fi foarte dura, pasarile vor putea fi observate pe lacurile din jurul Bacaului pana la primavara, cand se vor reintoarce in zonele de cuibarit din nordul Europei.

DSC_7967

SCAFANDRU’ MITICA – BRACONIER LA SERBANESTI

noiembrie 25th, 2012

DSC_7933

Surpriza totala pe lacul Bacau. Sambata in jurul orei 16.00 CRE a surprins un braconier complet atipic. Omul se afla in zona fostei baze nautice de la Serbanesti si se pregatea sa intinda plasele: pe sub hainele de strada era imbracat cu un costum de scafandru si avea in bagaje o plasa de tip monofilament, labe de scafandru, o saltea pneumatica, ba chiar si o scarita si cuie pentru a-si facilita acesul pe dalele de beton.
CRE a sesizat telefonic Sectia II Politie Bacau, echipajul sosit la fata locului preluand braconierul pentru cercetari. Un prim aspect constatat a fost acela ca braconierul-scafandru era bucurestean.

DSC_7932

VIZITA LA MUZEUL DE STIINTELE NATURII „ION BORCEA”

noiembrie 23rd, 2012

DSC_7854

Afara s-a racit, ziua s-a scurtat si e mai dificil sa iesim cu tinerii voluntari pe teren. O idee de activitate pentru vinerea asta a fost sa facem o vizita la muzeul de stiintele naturii din parcul Cancicov. Am descoperit expozitii interesante: o expozitie dedicata padurii, o expozitie cu pesteri si flori de mina, o alta cu evolutia speciei umane (in imagini), o expozitie interactiva dedicata simturilor si o sera cu plante decorative si cateva broscute testoase. Sera si broastele testoase au intarit impresia pozitiva, aducand un aer natural.

DSC_7868

Va recomandam sa vizitati expozitiile, cel mai indicat ar fi sa mai vorbiti cu cativa prieteni pentru a forma un grup (aprox.10 pers). Tariful pentru grup este de 1 leu/elevi,studenti si 2 lei/adult. Un alt avantaj este acela ca in grup veti fi insotiti si de un muzeograf generos in explicatii.

DSC_7890

CONFRUNTARI PE TIMP DE NOAPTE LA SERBANESTI

noiembrie 23rd, 2012

DSC_7783

Actiunile pe timp de noapte desfasurate pe lacul Bacau continua. Joi noaptea o patrula CRE a surprins un grup de braconieri. Acestia au fugit, abandonand plasele intinse in zona din coada lacului. Au fost gasite plase de tip monofilament cu o lungime de peste 100 de metri. Pentru recuperarea plaselor a fost necesar ca voluntarii CRE sa intre in apa, utilizand costume de neopren.

DSC_7802

Tinta braconierilor este puietul de peste concentrat in aceasta perioada in anumite zone. In plase au fost gasiti zeci de pesti, in special platica si babusca. Printre ei erau inclusiv pestisori de cativa centimetri. Toti pestii gasiti au fost eliberati in stare buna.

DSC_7804

CRE LA COLEGIUL „GHEORGHE VRANCEANU”

noiembrie 22nd, 2012

DSC_7744

Azi cativa elevi de la Vranceanu au discutat despre voluntariat cu reprezentantii CRE. In premiera, la o astfel de intalnire au participat si elevi de scoala generala. Copii au fost cu adevarat entuziasmati si doresc sa se implice in activitati de voluntariat, asa cum au vazut la colegii mai mari.

PLANTARI DE ARBORI IN PARCUL CANCICOV

noiembrie 18th, 2012

DSC_7665\\

Un grup de tineri voluntari de la CRE si-au exersat sambata dimineata talentul de silvicultori, in Parcul Cancicov. Tinerii au infruntat ceata si frigul pentru a sapa grop si a amplasa cativa copacei, in special tei si mesteacan. Activitatea s-a desfasurat in paralel cu plantarile desfasurate de primarie, menite sa compenseze numarul mare de arbori doborati de furtunile din vara.

DSC_7697


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_