human race

iulie 31st, 2011

human race
taken on 28/07/11 – Bacau
Aceast material reprezinta un pamflet bazat exclusiv pe realitate si trebuie tratat ca atare.

SCOALA DE VARA „VALEA BISTRITEI”

iulie 27th, 2011

DSC09965

Saptamana aceasta, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau organizeaza Scoala de Vara „Valea Bistritei – materia ce naste energie”. Marti 26 iulie, in cadrul scolii de vara, s-au organizat vizite in Parcul dendrologic Hemeiusi si pe Lacul Lilieci. Elevii, studentii si profesorii au vizitat Castelul Rosu si rezervatia stiintifica de la Hemeiusi, precun si aria de protectie speciala avifaunistica „Lacul Lilieci” – obiective aflate la doar cativa kilometri de Bacau, dar unde nimeni din cadrul grupului nu a mai fost vreodata.
Scoala de vara isi propune sa abordeze zona geografica Valea Bistritei din perspective cat mai diverse: traditii, importanta economica, dezvoltare durabila, protectia mediului, etc.

DSC09973

SALAII DE PE BERESTI

iulie 22nd, 2011


In contextul in care in ultimii doi ani activitatile de control s-au diminuat semnificativ, viitorul apelor publice din Romania e guvernat de braconaj in prohibitie, pescuit comercial, curent electric in zonele de reproducere, kilometri de plase si mii de lansete.
Pana si puietul e vanat cu insistenta cu perdele si ciorpace.

PROGRAM PRIVIND PROMOVAREA PESCUITULUI ADRESAT PESCARILOR PENSIONARI

iulie 21st, 2011

DSC_5322

Centrul Regional de Ecologie Bacau si „Clubul 60 +” au initiat un program adresat pensionarilor in scopul promovarii pescuitului sportiv si a regulilor acestui sport. Pescarii, membri ai „Clubului 60 +”, au primit brosuri de prezentare a sitului Natura 2000 „Lacurile de acumulare Buhusi – Bacau – Beresti”. 46 de pescari pensionari au beneficiat gratuit de permise de pescuit ANPA pentru anul 2011. S-au discutat probleme legate de conditiile de practicare a pescuitului pe apele publice, dar si probleme precum braconajul sau curatenia pe malul apei.
Programul va continua cu organizarea unui concurs de pescuit destinat exclusiv pescarilor seniori, concurs ce se va desfasura la Insula de Agrement.
„Clubul 60 +” are sediul in str.Aleea Ghioceilor nr.3 si a fost infiintat in urma cu 3 ani. In prezent cei peste 460 de membri, cu varste de peste 60 de ani, sunt implicati in programe artistice, recreative si participa la diverse excursii si intalniri.

LACUL BERESTI

iulie 19th, 2011

Lacul Beresti – Siret este situat in zona de sud a judetului Bacau, pe o lungime de aproximativ 15 kilometri N-S, pana la limita cu judetul Vrancea. Are o suprafata de 1800 de hectare, si reprezinta acumularea cu cel mai mare suprafata si volum de apa din Bacau. Intinderile de stuf din coada lacului si abruptul malului estic ofera peisaje unice. Lacul este inclus in reteaua europeana de arii protejate Natura 2000 si poate constitui o zona de recreere pentru bacauani, dar si un punct de atractie turistica de importanta regionala.
HARTA LACULUI AICI.

TABARA CRE PENTRU VOLUNTARI 8 – 10 IULIE 2011

iulie 11th, 2011

In weekendul canicular 8 – 10 iulie, tinerii de la CRE au sarbatorit incheierea anului scolar si a activitatii de voluntariat desfasurata in aceasta perioada printr-o tabara organizata pe Lacul Lilieci. Cei aproximativ 30 de participanti la tabara au curatat zona, au campat si au facut plimbari cu caiacul, pescuit, fotografie, observatie astronomica, baie in apa Bistritei, si bineinteles focul de tabara.

PESCARUSI MORTI PE LACUL LILIECI

iulie 7th, 2011

DSC_5203

In zona barajului de la Lilieci au fost descoperite 3 cadavre de pescarus argintiu (Larus argentatus) – doi adulti si un juvenil. In aceeasi zona a fost observat si un exeplar de crap de aproximativ 2 kilograme, mort. Nu se cunoaste cauza. Directia Sanitar Veterinara a ridicat doua pasari pentru a efectua analize.
Lacul Lilieci este parte integranta a sitului Natura 2000 „Lacurile de acumulare Buhusi – Bacau – Beresti” si gazduieste mii de pasari din diferite specii, inclusiv colonii cuibaritoare de pescarusi.

DSC_5200

BRACONAJ CU PLASE SI CURENT ELECTRIC PE BERESTI

iulie 7th, 2011

P1080973

Un pescar sportiv aflat pe lac a fotografiat doua echipe de braconieri. Unii cu plase, ceilalti cu aparat de curent electric. A trimis fotografiile Inspectiei Piscicole, dar si catre CRE. Desi toti pescarii sunt indignati de amploarea pe care a capatat-o braconajul in ultimii doi ani, putini sunt cei care incearca sa contribuie la combaterea fenomenului. Chiar daca nu are rezultate imediate, orice apel la 112 – gratuit – conteaza. Orice gest impotriva braconierilor este important: sesizari, petitii, fotografii, etc – adresate politiei, Garzii de Mediu sau ANPA. Chiar si cateva vorbe adresate acestora, nu strica. E important ca braconierii sa simta ca niciun pescar nu ii doreste acolo. Atunci cand circumstantele permit, pescarii sportivi pot face mai mult impotriva braconierilor. Plasele nu sunt supravegheate 24 din 24 de ore.
Zilnic lacul Beresti este braconat cu plase si curent. Stiucile de la Orbeni si salaii au ramas doar amintire. Exemplarele de somn si crap sunt extrem de rare. Un caras in carlig a devenit o sarbatoare pentru cei care au iesit sa se recreeze. Doar babusca si platica au mai ramas sa miste plutele. In cativa ani, vom reveni la pescuitul la ghibort.

PERICOL DE ACCIDENTE PE LACUL BACAU

iulie 6th, 2011

O plimbare pe lacul Bacau s-a soldat pentru doua fete cu o baie in namol. 1 TV Bacau relateaza despre intamplare.

CUPA VERII LA PESCUIT – 17 IULIE 2011

iulie 5th, 2011

DSC_0321

CUPA VERII – PESCUIT STATIONAR
Duminica, 17 iulie 2011

CANAL DE ADUCTIUNE – LAC ŞERBANEŞTI

Tragerea la sorţi a standurilor se va face în ordinea înscrierii.
Termenul limita pentru înscriere – vineri, 15 iulie 2011, ora 19.00.

Concurs de pescuit stationar. Se pescuieşte la vargă sau lansetă cu plută, cu un singur cârlig. Se punctează orice peşte prins la momeli naturale (viermi, rame, paste, pufuleţi, etc.) , exceptând peştişor ( viu sau mort).

Peştii se păstrează în juvelnic textil cu cercuri. După cântărire, concurenţii pot păstra peştii prinşi în condiţiile legii ( greutate, dimensiune).

CRE pune la dispoziţia concurenţilor înscrişi, dar care nu deţin permis de pescuit ANPA, premise de pescuit cu valoare integrală de 30 de lei, 10 lei pentru elevi/studenţi şi gratuit pentru pensionari.

LOCAŢIA:
Canalul de aducţiune al Lacului Şerbăneşti (zona Pod Şerbăneşti – târg auto).

INSCRIERI:
La Iulian Chicu, tel. 0745-888-373, la debarcader – Insula de Agrement şi la magazinele de pescuit partenere: X CARP (str.Mioriţei), MAGAZINUL DE PESCUIT (Autogară) CRISTI UNGUREANU (Bazar Milcov).
Nu se fac înscrieri în ziua concursului.

PROGRAM:
Prezenţa pe baltă: 05.30
Tragere la sorţi şi pregătiri : 05.30 – 07.00
Manşa : 07.00 – 11.00

PREMIERE: 12.00

TAXA DE PARTICIPARE: 20 lei

IN EVENTUALITATEA INSCRIERII UNUI NUMAR REDUS DE PARTICIPANTI (MAI PUTIN DE 20), CONCURSUL SE VA AMANA.

PREMII:
Locul I: 300 lei
Locul II: 200 lei
Locul III: 100 lei
Menţiuni: 10 premii x 30 lei.
şi PREMII SURPRIZA


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_