CONCURSUL DE FOTOGRAFIE PENTRU ELEVI – FESTIVITATE DE PREMIERE

mai 31st, 2011

DSC_1243

Miercuri 1 iunie, la ora 15.00, in amfiteatrul Colegiului National „Ferdinand I” va avea loc festivitatea de premiere a castigatorilor primei editii a Concursului de fotografie pentru elevii de liceu „Lunca Bistritei”. In editia pilot a concursului s-au inscris 27
de participanti, acestia inregistrand 50 de fotografii realizate pe tema „Peisaj” si 39 de fotografii la „Viata salbatica”.
Tinerii fotografi vot primi diplome de participare si brosuri de prezentare a sitului Natura 2000 „Lacurile de acumulare Buhusi – Bacau – Beresti”. In cadrul fiecarei sectiuni vor fi premiate cate 3 fotografii, cele mai reusite lucrari vor fi expuse, iar primii 6 concurenti vor participa la o tabara de fotografie organizata in cursul lunii iulie.

TABARA LA LILIECI

mai 30th, 2011

DSC08601

La sfarsitul saptamanii trecute ( 28-29 mai) Centrul Regional de Ecologie Bacau a organizat o tabara in zona lacului Lilieci. La activitate au participat peste 20 de persoane, cazarea a fost la cort, iar pentru deplasari pe apa au fost utilizate caice. Prezenta voluntarilor a condus la desurajarea braconierilor, in cadrul actiunii fiind desoperita si distrusa o ambarcatiune artizanala.

REZULTATE CALIFICARI CUPA LICEELOR LA CAIAC

mai 26th, 2011


RUNDA I – 25.05: EMINESCU vs CATOLIC: Eminescu 39 pct. – Catolic 21 pct.
RUNDA II – 26.05: ALECSANDRI vs ANTIPA: Alecsandri 30 pct. (la masa verde) – Antipa 0 pct. (abandon)
RUNDA III – 31.05: D.MANGERON vs H.COANDA: Mangeron 40 pct – Coanda 20 pct.

GALBENI – RACATAU

mai 22nd, 2011In cadrul unei actiuni de monitorizare desfasurata pe lacul Racaciuni in zona Galbeni – Racatau au fost observate cinci grupuri de braconieri si au fost descoperite cinci ambarcatiuni artizanale, utilizate la braconaj. Au fost gasite plase de tip monofilament cu o lungime totala de aproximativ 1000 de metri, 4 priopoane si un crasnic. In urma actiunii, din plase au fost eliberate aprox. 30 kg de peste.
Totodata au fost desoperite doua stane amplasate ilegal in insulele din coada lacului, precum si aproximativ 20 de pescari care nu respectau perioada de prohibitie.
In una din plasele gasite in zona Racatau a fost descoperita o rata salbatica inecata.

20110521_CRE_monit_0073

ACTIUNE DE MONITORIZARE PE LACUL LILIECI

mai 21st, 2011

Actiunea a inceput la ora 19.00 si s-a finalizat cu localizarea si distrugerea a 2 ambarcatiuni artizanale. Totodata au fost descoperite plase de tip monofilament in lungime de aproximativ 300 de metri.

PROGRAMUL CUPEI LICEELOR LA CAIAC – EDITIA a III-a

mai 19th, 2011

DSC_1015


Miercuri 18.05, la Insula de Agrement, a avut loc tragerea la sorti in vederea rundelor de calificare din cadrul Cupei Liceelor la Caiac, editia a III-a.
In competitie s-au inscris 12 licee din municipiul Bacau. In prima etapa, cele 12 echipe se vor confrunta, doua cate doua, in calificari. In urma punctajelor obtinute, primele patru clasate vor concura in finala.
Fiecare confruntare consta in 10 probe: simplu baieti, simplu fete, dublu baieti, dublu fete, dublu mixt – rezistenta si viteza -. In calificare, fiecare echipa participa cu cate doua echipaje la fiecare proba, iar in finala fiecare liceu participa cu cate un singur echipaj, la fiecare proba. Sistemul de punctaj este raportat la locul ocupat de echipaj, in cadrul unei probe: locul I – 3 pct. ,locul al II-lea – 2 pct. , locul al III-lea – 1 pct. , locul al IV-lea – 0 pct..

PROGRAM COMPETITIE:
18.05 – 24.05 initiere, antrenamente;
25.05 – 03.06 calificari;
Finala va fi stabilita de comun acord in intervalul 06 – 10 iunie.

PROGRAM CALIFICARI:

C.SF.IOSIF vs C.M.EMINESCU – 25 mai, ora 16.00
CN.V. ALECSANDRI vs ANTIPA – 26 mai, ora 16.oo
CT.D.MANGERON vs CT.H.COANDA – 31 mai, ora 16.00
CN.VRANCEANu vs C.ECONOMIC – 01 iunie, ora 16.00
CN. PEDAGOGIC vs LETEA – 02 iunie, ora 16.00
C.N.V.KARPEN vs CN. FERDINAND I – 03 iunie, ora 16.00

Cupa Liceelor la Caiac este o competitie organizata in scopul promovarii mijloacelor de recreere si agrement in natura, fara impact negativ asupra mediului. Uram participantilor mult succes si distractie maxima !

CUPA VOLUNTARILOR LA CAIAC, EDITIA a II-a

mai 18th, 2011

DSC_0893

Marti 17.05 la Insula de Agremement a avut loc cea de-a doua editie a Cupei Voluntarilor la Caiac. In cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, patru organizatii din Bacau s-au inscris in competitia nautica, pentru a castiga cupa de anul acesta. Concurentii au reprezentat organizatiile Sf. Ioan Bosco, Iubim Natura, Veniti cu Noi si FSC.
Victoria a fost adjudecata de catre Asociatia „Veniti cu Noi”. Pe locul al doilea s-au clasat tinerii de la Iubim Natura, pe locul al treilea voluntarii de la Sf. Don Bosco, iar pe ultimul loc echipajele FSC.
Evenimentul nu reprezinta un concurs sportiv de performanta ci o ocazie pentru tinerii voluntari de a socializa si de a se recrea practicand sporturi in aer liber fara impact negativ asupra mediului. Cei mai multi dintre tineri, elevi in liceele bacauane, vor avea ocazia sa participe in cadrul celei de-a III-a editii a Cupei Liceelor la Caiac, al carei start se da miercuri 18.05 prin tragere la sorti pentru etapele de calificare.

DSC_0698

La finalul competitiei, voluntarii au amplasat in arborii de pe insula de agrement adaposturi pentru pasarele, marcate cu sigla fiecarei organizatii.

DSC_0768

TRAGERE LA SORTI – CUPA LICEELOR LA CAIAC

mai 17th, 2011

Concurs caiace 093

Miercuri 18.05.2011 ora 16.00 la Debarcader pe Insula de Agrement va avea loc tragerea la sorti pentru calificarile din cadrul Cupei Liceelor la Caiac, editia a III-a. Sunt invitate sa participe 12 colegii din municipiul Bacau. Echipele vor concura in etape de calificare, doua cate doua, urmand ca in ordinea punctajelor, primele 4 echipe sa se caclifice pentru finala.
Vom reveni cu detalii privind calendarul competitiei.

CONCURS DE FOTOGRAFIE PENTRU ELEVII DE LICEU

mai 11th, 2011

Spot Concurs de fotografie „Lunca Bistritei” 2011 from Cre Bacau on Vimeo.

CLICK AICI PENTRU DETALII PRIVIND REGULAMENTUL DE PARTICIPARE!

PREMII

Juriul acordă în baza punctajelor obţinute pentru o fotografie, premiul I, II şi III pentru fiecare din cele 2 teme foto: Peisaj şi Viaţă sălbatică. Vor fi premiate 6 fotografii.
Premiul I -300 lei
Premiul II -200 lei
Premiul III -100 lei

Vor fi acordate diplome de participare pentru toţi concurenţii care înscriu fotografii în concurs. Cele mai bune fotografii vor fi expuse în cadrul unei expoziţii.

Primii 6 concurenţi care vor însuma cele mai mare punctaj pentru toate fotografiile înscrise în concurs vor beneficia de o participare gratuita la o tabară de fotografie de 3 zile.

CALENDARUL CONCURSULUI

Lansare competiţiei: 20 aprilie
Realizarea şi înscrierea fotografiilor: 20 aprilie – 20 mai
Jurizare: 20 mai – 31 mai
Festivitate premiere: 1 iunie
Expoziţie foto: iunie
Tabăra foto: iulie

MINISTERELE PROPUN 30 DE BARCI SI 60 DE KILOMETRI DE PLASE PE SIRET

mai 9th, 2011

ordin

Statul da liber la pescuit comercial in habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate. Prin prezentul ordin comun, emis de catre Ministerul Mediului si Ministerul Agriculturii, sunt stabilite cantitatile de peste ce pot fi recoltate, precum si numarul de ambarcatiuni. Lacurile Racaciuni si Beresti ar trebui sa suporte 12 barci si sa produca in 2011 aproape 9 tone de peste. Fiecare barca poate fi dotata cu 20 de setci cu lungimea de 100 de metri. Astfel, conform ordinului ministerial, pe luciul celor doua lacuri – arie naturala protejata – ar putea fi intinse plase in lungime totala de 24 de kilometri.
Aceeasi situatie este si pe lacurile din Vrancea, incluse in situl Natura 2000 „Lunca Siretului Inferior”. Lacul Calimanesti ar trebui sa suporte 10 ambarcatiuni si 200 de plase, si sa produca 8,5 tone de peste. Lacul Movileni a fost ferit pana in prezent de pescuit comercial, iar braconajul a fost redus. Si acest lac este trecut in 2011 pe lista neagra, el trebuind sa gazduiasca opt barci si sa produca 7200 de kilograme de peste.
Pescuitul comercial in ariile naturale protejate este permis in ciuda faptului ca nimeni nu cunoaste cu exactitate daca aceste lacuri pot sustine cotele de capturi aprobate de catre cele doua ministere.
Autorizarea pescarilor comerciali ar trebui sa ia in considerare impactul negativ pe care ambarcatiunile, pescarii si plasele, prin prezenta permanenta pe luciul lacului il au asupra speciilor de pasari, impactul pe care recoltarea a mii de kilograme de peste il are asupra resursei de hrana a pasarilor ihtiofage, precum si asupra intregului ecosistem. Trebuie avut in vedere faptul ca amplasarea a zeci de kilometri de plase pe luciul celor trei lacuri constituie un risc direct pentru speciile de pasari scufundatoare.
Contextul in care cele doua ministere isi propun sa dea liber pescuitului comercial este acela al unui braconaj generalizat si a lipsei de masuri de protectie ( zone de protectie, populari, etc.), care s-au concretizat in diminuarea drastica a populatiilor piscicole din habitatele naturale.

siret


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_