CONCURS DE FOTOGRAFIE „LUNCA BISTRITEI” – EDITIA I 2011

aprilie 20th, 2011

Afis-concurs-foto

CONCURS DE FOTOGRAFIE
“LUNCA BISTRIŢEI”
ediţia – I – 2011

concurs foto pentru elevii de liceu

REGULAMENT DE PARTICIPARE

Centrul Regional de Ecologie în parteneriat cu Asociaţia “Veniţi cu Noi” şi Grafit Invest, organizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău prima ediţie a Concursului de fotografie pentru elevii de liceu “Lunca Bistriţei”.

PARTICIPANŢII trebuie să fie elevi în liceele şi colegiile din municipiul Bacău. Concurenţii vor specifica unitatea de învâtământ în care învaţă şi vor prezenta, la cerere, copie dupa carnetul de elev, vizat pentru anul în curs

ZONA în care vor fi realizate fotografiile este lunca Bistriţei, pe raza municipiului Bacău de la podul de cale ferată de lângă parcul Gherăieşti până la barajul lacului de la Insula de Agrement.

PERIOADA în care vor fi realizate fotografiile înscrise în concurs este 20 aprilie 2011 – 20 mai 2011.

In concurs pot fi înscrise fotografii pe 2 teme foto:
VIAŢĂ SĂLBATICĂ şi PEISAJ.
Fiecare concurent poate înscrie maxim 4 fotografii ( câte 2 maxim pe fiecare temă).

Fotografiile înscrise vor fi trimise la dimensiunea minimă 1600×1200 pixeli in format jpeg, transmise până la data de 20 mai 2011, inclusiv, pe adresa de e-mail: luncabistritei@yahoo.com

La cerere, fotograful trebuie sa prezinte încă 2 fotografii din serie, pentru confirmarea paternităţii lucrarilor.

Nu se accepta prelucrari ca de exemplu obiecte puse artificial in cadru, blur-uri artificiale. Se accepta mici retusari (blur, clone, heal, reduce noise sau alte trucuri). De asemenea, sunt permise corectiile de baza din programele de editare, cum ar fi levels, curves etc. Nu sunt permise colajele. Nu se accepta fotografii royalty-free sau luate din diverse colectii platite. Participantii trebuie sa fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise in concurs. Organizatorii concursului nu isi asuma nici o responsabilitate privind eventuale incalcari ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine in mod exclusiv celui care a trimis fotografia.

Trimiterea fotografiilor implica acceptul participantului de a oferi organizatorilor si partenerilor concursului dreptul de a publica imaginile respective, integral sau partial, in format digital si/sau tiparit, fara nici un fel de plata. Eventuala folosire a imaginilor va fi insotita obligatoriu de mentionarea numelui autorului.

Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark. Rezolutia minima acceptata este de 1600×1200 pixeli in format jpeg.
Toate fotografiile vor avea in comentariu titlul fotografiei si o scurta descriere.

Concurentul va trimite pentru inscriere urmatoarele date: Nume, Prenume, CNP, datele de contact şi numele unitatii de invatamant.

CRITERII DE JURIZARE:

Membrii juriului vor puncta individual fiecare fotografie, acordând un scor în baza următoarei grile. Clasamentul se stabileşte prin însumarea punctelor acordate de către fiecare membru al juriului.

Incadrare – compozitie: max. 30 puncte
Surprinderea unui reper vizual din zona (ex. Turnul de televiziune, podul de acces pe Insula, podul de la Şerbăneşti): max. 15 puncte
Mesaj artistic: max. 25 puncte
Elemente rare sau neobisnuite: max. 20 puncte
Originalitate: max. 10 puncte

TOTAL: Max. 100 puncte

PREMII

Juriul acordă în baza punctajelor obţinute pentru o fotografie, premiul I, II şi III pentru fiecare din cele 2 teme foto: Peisaj şi Viaţă sălbatică. Vor fi premiate 6 fotografii.
Premiul I -300 lei
Premiul II -200 lei
Premiul III -100 lei

Vor fi acordate diplome de participare pentru toţi concurenţii care înscriu fotografii în concurs. Cele mai bune fotografii vor fi expuse în cadrul unei expoziţii.

Primii 6 concurenţi care vor însuma cele mai mare punctaj pentru toate fotografiile înscrise în concurs vor beneficia de o participare gratuita la o tabară de fotografie de 3 zile.

CALENDARUL CONCURSULUI

Lansare competiţiei: 20 aprilie
Realizarea şi înscrierea fotografiilor: 20 aprilie – 20 mai
Jurizare: 20 mai – 31 mai
Festivitate premiere: 1 iunie
Expoziţie foto: iunie
Tabăra foto: iulie

CASTIGATORII CUPEI PRIMAVERII

aprilie 20th, 2011

Duminica 17 aprilie 2011 s-a desfasurat Cupa Primaverii la Pescuit Stationar. In concurs au fost inscrisi 28 de concurenti, acestia pescuind in 2 manse pe 3 sectoare. Competitia s-a desfasurat in cadrul natural superb oferit de balta de la Oniscani. Pestii, neobisnuiti cu astfel de evenimente, au fost mai retinuti in a lua momeala. Pe langa speciile pasnice au intrat si catev stiuci, precum si numerosi bibani care au avut un rol insemnat in stabilirea clasamentului final.

Locul I – Valentin Balas
Locul II – Relu Bala
Locul III – Belciu Ion
Locul 4 – Popescu Madalin
Locul 5 – Senchea Bogdan

CUPA PRIMAVERII EDITIA a III-a 2011

aprilie 12th, 2011

CUPA PRIMĂVERII
Ediţia a III-a 17.04.2011

ONIŞCANI

PARTICIPANTII VOR FI INSCRISI IN LIMITA LOCURILOR.

Concurs de pescuit stationar, sistem C&R. Două manşe, două sectoare.
Se pescuieşte la vargă sau lansetă cu plută, cu un singur cârlig.
Se punctează toţi peştii, cu exceptia obletelui, prinşi la momeli naturale( exceptând peştişorul viu sau mort).
Peştii se păstrează în juvelnic textil cu cercuri, iar după cântărire se eliberează.

LOCAŢIA:
Balta de la Onişcani în sat (balta lui Marin)*
INSCRIERI:
La Iulian Chicu, tel. 0745-888-373, la magazinele de pescuit partenere sau pe baltă;

Categoria PRO

PROGRAM:
Prezenţa pe baltă: 07.00
Tragere la sorţi şi pregătiri : 07.00 – 09.00
Manşa I: 09.00 – 12.00
Cantarire, tragere la sorţi, pregătiri: 12.00 – 13.30
Manşa a II-a: 13.30 – 16.30
Cantarirea: 17.00
Premiere: 17.30

TAXA DE PARTICIPARE: 30 lei

PREMII: **
Locul I: 300 lei
Locul II: 200 lei
Locul III: 100 lei

Categoria AMATORI***

Prezenţa pe baltă, tragere la sorti: 12.00****
Manşa de concurs 13.30 – 16.30
Cantarirea 17.00
Premiere 17.30

TAXA DE PARTICIPARE: 10 lei
PREMII SURPRIZA

* locatia nu este la balta concesionata de catre Nadă. Este la balta pe care a avut-o Huţu, pana anul trecut; în prezent administrata de catre Costel Candet; pls urmariti video pt. localizare;
** fondul de premiere se diminuează în cazul unei participări sub 15 pescari;
*** nu vor fi înscrişi în categoria AMATORI pescarii consacraţi. Sectorul pentru categoria AMATORI va fi organizat astfel încât să nu deranjeze derularea concursului la categoria PRO.
**** pescarii din categoria AMATORI care doresc pot veni pe baltă mai devreme şi pot pescui până la ora 12.00 cu o vargă/lansetă cu plută, cu eliberarea imediată a pestelui prins, la distanta de zona de concurs pentru a nu deranja.

CURATENIE GENERALA PE LACUL BACAU

aprilie 3rd, 2011

DSC_9339

Aproximativ 200 de voluntari, membri ai CRE, profesori si elevi din liceele NV Karpen, Coanda, Mangeron, Alecsandri, Pedagogic, Eminescu si Economic, au participat sambata 02 aprilie la o actiune de anvergura pe lacul Bacau. Au fost stranse sute de kilograme de deseuri si a fost plantata rachita in zona afectata de incendiul din 25 martie, precum si in alte zone pentru realizarea unor cordoane de vegetatie.
Comisarii Garzii de Mediu – Ionut Prisecaru si Liviu Matei – au controlat permisele pescarilor din zona, multi dintre acestia fiind nevoiti sa stranga sculele si sa plece acasa cu un avertisment, pentru pescuit fara permis.
Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul primariei municipiului Bacau, la actiune fiind prezent si viceprimarul Dragos Luchian.

Spre sfarsitul activitatii, o sesizare venita de la un pescar a condus la descoperirea a trei plase de tip monofilament. Acestea au fost scoase, fiind eliberate aproximativ 5 kilograme de platica, biban si caras. In jurul orei 22.00 in zona ARA au fost surprinsi doi braconieri cu o plasa monofilament, care au fugit si au abandonat plasa, precum si o sacosa cu aproximativ 2 kilograme de babusca.


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_