TABARA FOTO SI BIRDWATCHING PE LILIECI

august 20th, 2010

IMG_3432

Centrul Regional de Ecologie Bacau organizeaza in perioada 3-5 septembrie 2010 o tabara de foto pe Lacul Lilieci – situl Natura 2000 „Lacurile de acumulare Buhusi-Bacau-Beresti”.

Fiecare participant va fi echipat in mod obligatoriu cu aparat foto (indiferent de tip), izopren si sac de dormit.
Cazarea se asigura de catre organizatori in cort comun. Nu se accepta cazare la cort individual. Organizatorii asigura masa de pranz, sambata. CRE pune la dispozitia participantilor 8 caiace si 1 ambarcatiune cu motor electric.
Respectarea programului taberei este obligatorie.
Participarea nu este conditionata de calitatea de membru CRE.
Numarul maxim de participanti: 16 persoane. Criteriul de inscriere a participantilor este cronologic.
Taxa de participare: 10 lei

Pentru inscriere sau detalii privind desfasurarea taberei va rugam trimiteti e-mail pe adresa: contact@naturabacau.ro

La sfarsitul taberei participantii vor inscrie maxim 6 fotografii realizate pe Lacul Lilieci, pe 2 teme diferite (3 foto/viata salbatica si 3 foto/peisaj) intr-un concurs cu premii. Jurizarea se va efectua pe categorii de aparate foto. (Participantii vor permite CRE sa utilizeze in mod gratuit fotografiile realizate in cadrul taberei in materiale educationale si de informare, mentionand autorul.
Vom reveni cu detalii privind transportul, regulamentul de concurs si jurizarea.

PROGRAM:
vineri 3.09 – ora 15.00 plecarea
17.00 – 18.00 instalare tabara
18.00 – 21.00 realizare adaposturi/ascunzatori

sambata 4.09
06.00 – 12.00 activitate foto individual
12.00 – 16.00 pauza
16.00 – 21.00 activitate foto individual

duminica 5.09
06.00 – 12.00 activitate foto individual
12.00 – plecare: program liber

IMG_6106

ZIUA MARINEI LA INSULA DE AGREMENT

august 17th, 2010

Competitia nautica organizata de Sf.Maria la Insula de Agrement, intre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Gruparea de Jandarmi Mobila si Inspectoratul de Politie Judetean a fost castigata de catre jandarmi, dupa o lupta stransa cu politistii.
Dupa o parada a ambarcatiunilor au urmat concursuri si activitati, scopul fiind acela de a angrena cat mai multi din bacauanii aflati pe insula. Aproximativ 100 de persoane s-au plimbat cu barci cu motor, barci cu vasle sau caiace. Ziua s-a incheiat cu un concert sustinut de trupa „Luni la teatru” la Havana lui Igor.

INSULA DE AGREMET -15 AUGUST- EVENIMENTE CU OCAZIA ZILEI MARINEI

august 13th, 2010

Insula de Agrement – Bacau – 15 august 2009 from gabigritcu on Vimeo.

Duminica 15 august 2010 cu ocazia Zilei Marinei, Clubul Nautic Bacau si Centrul Regional de Ecologie organizeaza la Insula de Agrement un eveniment in vederea promovarii sporturilor nautice.
Programul debuteaza la ora 9.00 cu o competitie de caiac, desfasurata intre echipaje din partea Gruparii Mobile de Jandarmi, a Inspectoratului de Politie Judetean, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mr.Constantin Ene” Bacau.
Programul continua cu o defilare de ambarcatiuni, diverse jocuri si concursuri, plimbari de agrement si demonstratii cu diverse tipuri de ambarcatiuni.
VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI !

TAXA REDUSA PENTRU PESCARII CRE LA BALTA CLEJA

august 10th, 2010

Balta Cleja

Membrii Pescari ai Centrului Regional de Ecologie beneficiaza de reducere la plata taxei de pescuit pe Balta Cleja. Pescarii sportivi de la CRE pot pescui in baza carnetului de membru, achitand o taxa de 20 lei/zi. Pescarii pot retine maxim 3 kilograme de caras si albitura. Crapii prinsi vor fi eliberati. Totusi, cine doreste sa retina crap va achita contravaloarea acestuia (10 lei/kilogram).

Balta Cleja este situata la aproximativ 20 km de Bacau. In localitatea Cleja ( aflata pe DN 2 spre Bucuresti, la aprox 17 km de Bacau virati stanga ( pe langa fabrica de mobila si ferma ) si coborati in lunca. Balta este situata la aproximativ 3 kilometri, in apropierea digului Lacului Racaciuni. Este inconjurata de rachita, iar langa balta exista o cladire administrativa.


View Untitled in a larger map

Balta are o suprafata de 3,5 ha si adancime maxima de 4 metri. Este populata cu toate speciile de pesti din apele colinare si de ses, dar cel mai frecvent se prinde ciortan si caras. Pescarii au obligatia sa respecte regulamentul baltii: zone de pescuit, pastrarea pestelui in juvelnic textil, pastrarea curateniei.

Pescarii care nu sunt membri CRE, pot pescui pe Balta Cleja achitand o taxa de 50 de lei.
CLICK AICI PENTRU A AFLA CUM POTI DEVENI MEMBRU PESCAR AL CRE BACAU.
FIR INTINS !

COCKTAIL DE MARTINI SI NESIMTIRE LA SERBANESTI

august 4th, 2010

IMG_6159

Marti 03.08.2010, in perimetrul ariei naturale protejate Lacul Bacau, 3 persoane spalau un autoturism de teren marca Mitsubishi, la 20 de metri de un panou de avertizare pe care scrie „INTERZIS SPALATUL MASINILOR”.
In cazul de fata prezenta panoului era nejustificata, pentru ca spalatorii autovehicolului erau oameni umblati prin Europa civilizata, baieti cizelati care iti explica la un dry martini ce frumos e in Anglia si cat de urat e in Romania pentru ca lumea e primitiva.

Cu aceeasi ocazie, tot pe canalul de fuga de la Serbanesti am intalnit patronul unui magazin de scule de pescuit din Bacau, care isi lustruia cu apa si detergent autoturismul Toyota. Bineinteles, omul in cauza este intens preocupat de starea apelor, de braconaj si curatenie si este foarte nemultumit de nesimtirea romanilor care nu stiu sa respecte frumusetea naturii.


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_