BIRDWATCHING PE LILIECI. VIDRA.

decembrie 27th, 2009

BIRDWATCHING pe BISTRITA from gabigritcu on Vimeo.

Doua zile de observatii pe Lilieci. Pe 25 decembrie am amenajat un observator camuflat oarecum. Fauna: fazani, rata mare, lebede de vara si de iarna, lisite, cormorani, egreta mare, starc cenusiu, si inca unele mai marunte pe care nu le stiu. Din pacate lebedele si ratele se prindeau, radeau de noi si fugeau. In schimb am avut ocazia sa filmam/pozam de aproape un gen de rata scufundatoare – ultima foto din slide – PLS AJUTOR LA IDENTIFICARE. Tot pe 25 decembrie am avut marea bucurie sa vedem o vidra in gura canalului lilieci – mal stang. Initial a venit chiar in placa in gura canalului – ulterior am vazut-o departandu-se spre insulele dinspre malul Itestiului. Deosebit de spectaculoasa in special cand se scufunda: lungimea cu tot cu coada peste 1 metru. In panica totala n-am reusit sa obtinem imagini bune cu ea.
Deci daca tot sunt astfel de animale pe la Lilieci, eu propun betonarea completa a malurilor, amplasarea unor balastiere, secarea Bistritei, si incendierea universului. Si plase don’le, plase ! Cat mai multe plase! * m-am enervat.
Ce vreau sa zic e ca se distrug foarte multe din nestiinta. Cei care fac studii de impact pentru autorizarea diferitelor activitati habar nu au ce e pe teren. Si nici nu le pasa. Nu mai vorbesc de cei care tre sa pazeasca. Si specii deosebite dispar fara sa stie nimeni.

CU BANNERUL PE ZAPADA – LA MAGURA

decembrie 21st, 2009

VIDEO – Duminica 20 decembrie am iesit cu bannerul pe zapada la Magura, chiar langa han.
Va asteptam alaturi de noi la urmatoarele iesiri !

IMG_1574

ECHIPA CRE 2009

decembrie 15th, 2009

O parte din voluntarii care au sustinut activitatile Centrului Regional de Ecologie in anul 2009.
Felicitari ! g

EVENIMENT LA FINAL DE AN – 2009

decembrie 13th, 2009

Vineri 11 decembrie membrii si colaboratorii CRE s-au intalnit pentru a marca sfarsitul unui an plin. In cadrul evenimentului au fost trecute in revista realizarile anului 2009 si au fost premiati cei care au facut posibile aceste realizari. Partea festiva a fost urmata de o petrecere. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul saptamanalului „EXCLUSIV”.

CRE LA N.V. KARPEN

decembrie 8th, 2009

IMG_1460

Marti 8 decembrie a avut loc o intalnire cu elevii liceului N.V.Karpen, ocazie cu care a fost prezentat un material privind lacurile din apropierea Bacaului precum si statutul acestora de arii naturale protejate. Totodata a fost proiectat un clip video referitor la diversitatea biologica specifica zone protejate de pe cursul raului Bistrita si al raului Siret.

ECHIPA CRE DE ZIUA NATIONALA

decembrie 4th, 2009

CRE de Ziua Nationala from gabigritcu on Vimeo.

1 decembrie 2009. Am fost pe Lates pentru o partida de pescuit la inceputul iernii, si pentru a fi impreuna de Ziua Nationala a Romaniei. Pestii prinsi au fost eliberati in Lacul Bacau. Multumim Clubului Planet Carp pentru invitatie.

PANOU DE INFORMARE DISTRUS

decembrie 2nd, 2009

PD
Panoul amplasat pe barajul lacului Racaciuni a fost distrus duminica noaptea (29-30 nov.) in urma unui accident auto care din fericire nu s-a soldat cu victime. Mai mult, panoul a oprit masina si a prevenit ca aceasta sa se prabuseasca spre contracanalul mal drept. Conducatorul auto va reface panoul de informare.


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_