SCAFANDRU INECAT IN PLASE MONOFILAMENT

noiembrie 28th, 2009

Accident petrecut in circumstante suspecte in fata portilor barajului Beresti.

In timp ce pompierii cautau scafandrul inecat – vineri 27 noiembrie – CRE a desfasurat o actiune de patrulare pe lacul Racaciuni. Au fost gasite si distruse 3 garduri de monofilament in lungime totala de peste 500 de metri. Plasele erau amplasate in zona cetatii, pe mijlocul lacului. Trupa de braconieri responsabila de incident e activa in zona de aproximativ o luna. Intra pe apa doar dupa lasarea intunericului, din curba placii, in apropierea baltii de la Dienet, administrata de Toma Nicolae – presedintele asociatiei Europesca. Dupa plecarea patrulei CRE braconierii au atacat cu pietre cativa pescari in zona nucariei.

GAVIA ARCTICA

noiembrie 20th, 2009

Gavia Arctica from gabigritcu on Vimeo.

In perioadele de migratie si iernat, lacurile de langa Bacau adapostesc zeci de specii de pasari. Pe Lacul Lilieci am observat doua exemplare de cufundar polar – o pasare acvatica de dimensiuni medii. Aceasta specie cuibareste in nordul Europei si Scotia, si ierneaza inclusiv in zona Marii Negre. Daca nu sunt deranajate si iarna nu vor fi perioade lungi cu temperaturi scazute, pasarile pot ramane pana la primavara in zona noastra.

FLORIN FENERU:
M-am uitat la video cu cufundarul de la Lilieci. Foarte frumoase si clare imaginile! As vrea numai sa precizez ca este un cufundar mic (Gavia stellata): se vede capul tinut mai sus, ciocul curbat usor in sus, spatele pestrit, cu „stelute” albe, de unde si numele latin. Eu nu l-am vazut niciodata, dar stiam ca apare pe lacurile noastre, numai ca mai rar. Parerea mea este ca ai filmat un exemplar tanar (de anul asta) in penaj de trecere spre haina de iarna sau in prima haina de iarna.

POLITIA RURALA vs BRACONIERI by 112

noiembrie 17th, 2009

Braconieri la Lilieci from gabigritcu on Vimeo.

Zona barajului Lilieci a devenit un punct de interes in razboiul cu braconierii. Pestele adunat aici in ultima perioada atrage numerosi plasari si crasnicari. Un pescar, membri CRE a sesizat telefonic prin 112 posturile de politie Hemeiusi si Itesti, care au venit la fata locului. Braconierii au fost nevoiti sa fuga prin apa si pe camp. Desi nu au fost prinsi, astfel de actiuni sunt importante pentru descurajare. Atunci cand sunt desfasurate cat mai des.
Din pacate pescarii sportivi stau in continuare si se uita.

LUNI 21.10 – DEZBATERE la 1 TV Bacau: BRACONAJ

noiembrie 16th, 2009

IMG_0115

LUNI 16 nov. ora 21.10 la 1 TV BACAU dezbatere referitoare la braconaj in judetul Bacau, efortul de combatere si ultimele modificari legislative. Participa: mr.Marius Taranu – purtator de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobile Bacau, Gabriel Gritcu – secretar CRE si Adrian Frunza – pescar sportiv.

SAMBATA 14 noiembrie ACTIUNE PE „LACUL BACAU”

noiembrie 12th, 2009

IMG_4543
Sambata 14 noiembrie 2009, vom desfasura o actiune de anvergura pe „Lacul Bacau” in vederea salubrizarii zonei de lunca. Actiunea se va desfasura pe ambele maluri si pe luciul apei. Vor fi curatate si punctele de colectare a deseurilor.
Intalnirea va avea loc la ora 11.00 pe malul lacului in zona somptuoasei resedinte a domnului Iacobov. ( dreapta dupa podul cu lanturi, pana in malul apei).
Ne bucuram ca ii putem oferi domnului Iacobov, la fel ca tuturor celor care au locuinte cu vedere spre lac, un peisaj curat si frumos, fapt pentru care le suntem recunoscatori.

FURT DE LEMNE, CAPRIOARE SI PASARI

noiembrie 9th, 2009

FURT DE LEMNE, CAPRIOARE SI PASARI LA RACAIUNI from gabigritcu on Vimeo.

Lacul Racaciuni – arie naturala protejata, o zona cu peisaje si viata salbatica de exceptie. Din pacate protejata doar cat sunt voluntari CRE pe teren. In rest deseuri, braconaj, furt de lemne etc.
Activitatea CRE pe ariile protejate a atras, asa cum se vede din inregistrare, numerose „simpatii”. La fel ca omul cu toporul, care ne-a vizat, asa ne vizeaza si braconierii, si cei care coordoneaza retele de braconieri si comertul cu peste, si din pacate chiar si unii angajatii ai institutiilor a caror sarcini le compensam prin munca noastra depusa incepand cu anul 2006, de cand am preluat custodia lacurilor.

REZULTATE CUPA TOAMNEI LA RAPITOR

noiembrie 2nd, 2009

Duminica dimineata la 7.30, 13 pescari s-au adunat la Tabara. Temperatura 2-3 grade si vant puternic. La 8.30 am intrat pe apa si am stat cat a rezistat fiecare. la 1 era adunarea la mal, dar pe la 12.30 au iesit ultimii. Manasa a fost foarte dura, vremea fiind total impotriva noastra. Chiar am avut si doua reprize de fulguiala. Concursul a fost castigat de catre Vali Balas, cu o marlita de 20 de centimetri. Premiul – un trofeu si o lanseta de spinning oferita de X CARP. In rest nimeni nu a prins nici macar un pestisor. Deci locurile 2 si 3 nu s-au acordat.


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_