CONFERINTA DE PRESA

septembrie 30th, 2009

Stire pe 1 TV Bacau despre rezultatele proiectului „Situl NATURA 2000 – lacurile de acumulare Buhusi – Bacau – Beresti” – actiune locala pentru patrimoniul natural european.
IMG_0592

ACTIVITATE ECHIPA CRE

septembrie 29th, 2009

Activitati administrative Bacau 29 sept from gabigritcu on Vimeo.

Activitatile de amenajare a perimetrelor ariilor naturale protejate aflate in custodia Centrului Regional de Ecologie continua. Este remarcabil efortul depus de echipa de voluntari, multi dintre noi inregistrand de la inceputul anului sute de ore de activitate.

EXERCITIU. CONCLUZII

septembrie 26th, 2009

Exercitiul a decurs foarte bine, dar intr-o situatie reala va fi cu totul diferit. Cateva concluzii pe care le-am tras noi in urma exercitiului, si care probabil ca sunt cunoscute de catre toti cei din domeniu: – caile de acces vor fi blocate si echipajele nu vor putea interveni(cum a fost anul trecut la Saucesti cand de la intrarea la turnul de televiziune cu greu se putea ajunge in zona cu probleme); – nu exista mijloace de comunicare intre institutii diferite, cu exceptia telefoniei mobile; – salvatorii, cei care ajung primii la victime – jandarmi, pompieri, militari, etc. nu au cunostinte de prim ajutor si sa previna astfel un numar mare de victime); – nu cred ca are cineva capacitate de interventie pe timp de noapte (generatoare, lampi, reflectoare etc.), etc etc.

DEZBATERE PUBLICA ARII NATURALE PROTEJATE

septembrie 21st, 2009

IMG_0414

Centrul Regional de Ecologie a organizat luni, 21 septembrie 2009 o dezbatere in cadrul careia au fost abordate probleme legate de implementarea proiectului „Situl NATURA 2000 – Lacurile Buhusi – Bacau – Beresti actiune locala pentru patrimoniul natural european”.

LACUL LILIECI – PATRULA

septembrie 16th, 2009

Lilieci 09.12 from gabigritcu on Vimeo.

Cu aproximativ un sfert de ora inainte sa se intunece apar braconierii la treaba. In general se limiteaza la zona din apropierea satului Itesti, si utilizeaza plase relativ mici in comparatie cu cele de la Racaciuni. Din fericire in timpul zile nu se observa activitate pe lac.

ACTIVITATI ADMINISTRATIVE

septembrie 14th, 2009

Racaciuni 09.10 administrativ from gabigritcu on Vimeo.

DIn pacate unele din panourile amplasate au avut putin de suferit din cauza vantului deosebit de puternic de saptamana trecuta, asa ca au necesitat lucrari de consolidare.

PATRULA PE RACACIUNI – RACATAU si BAZGA

septembrie 12th, 2009

racaciuni 10.09.09 patrula from gabigritcu on Vimeo.

Am inclus in planul de patrulare pe Racaciuni si deplasari in satele Racatau si Bazga, locul de unde se lanseaza la apa braconierii care au mai ramas pe lacul Racaciuni. In timpul zilei nu gasim nici cel mai mic indiciu ca aici e patria braconierilor: nici o ancora, nici o panza, nici o barca (nici macar pe mal). In urma cu aprozimativ 10 ani, imi amintesc cum de aici se puteau vedea 4-5 barci pe apa concomitent, crasnicari pe podul din Racatau, tot golful plin de plutele avelor, si pe toate gardurile si prin curti plase la uscat. Nu mai vorbesc de carutele pline de peste.

BRACONAJ LA RACACIUNI 09 sept 09

septembrie 10th, 2009

Racaciuni 09.09.09 patrula from gabigritcu on Vimeo.

Miercuri 9 septembrie 2009 CRE a desfăşurat o acţiune de monitorizare a ariei naturale protejate, în intervalul 18.30 – 20.00. In jurul orei 18.45 am observat pe luciul lacului două ambarcaţiuni cu vâsle, cu câte două persoane în fiecare din ele, întinzând plase de pescuit în zona piscului Răcătău. La ora 18.55 a fost sesizată fapta observată prin apelul de urgenţă 112. Doi membri CRE s-au îndreptat cu ambarcaţiunea cu motor către bărcile aflate pe lac, urmărind cu binoclul activitatea acestora. La vederea bărcii CRE grupul de braconieri a abandonat plasele. O ambarcaţiune a ieşit la mal în zona satului Răcătău, iar cea de-a doua, cu două persoane in ea, s-a îndreptat spre malul opus, în direcţia satului Gheorghe Doja. Ajunşi lângă barcă am constatat că cele două persoane din barcă erau Oprea Dumitru şi Vasilache Vasile.
Ulterior ne-am indreptat în zona unde a fost observată ambarcţiunea numiţilor Oprea Dumitru şi Vasilache Vasile, unde am găsit două plase de aţă legate între ele, cu lungimea totală de 100 de metri şi lăţimea de aproximativ 1,8 metri. Plasa a fost strânsă în vederea predării către organele competente.
In zona în care se afla cea de-a doua barcă, a fost găsită o plasă monofilament cu lungimea de 55 de metri şi aproximativ 2 metri lătime. Plasa a fost tăiată în două, timpul strângerii. Plasa a fost strânsă în vederea predării către organele competente.

CRE A FORMULAT O PLANGERE CATRE POSTUL DE POLITIE HORGESTI SI A PREDAT PLASELE GASITE.


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_