LILIECI la SERBANESTI

august 29th, 2009

bat_jungle_1

Nu este vorba de lacul Lilieci care s-a revarsat si a ajuns la Serbanesti, ci de o colonie de lilieci – ca cei din poza de mai sus – care si-au gasit adapost in tufele de maces de pe malul lacului, in zona cartierului Serbanesti. Descoperirea am facut-o in circumstante nefericite – in timpul unei patrule pe 29.09 am observat doi copii, unul cu un PET de 2 litri in care erau 4 lilieci si unul cu o lanseta cu blinker in care era infipt un al cincilea. A urmat jumate de ora de chin sa-i scot bietului animal toate cele trei carlige ale ancorei de pe unde ii intrasera. Liliecii din bidon au zburat.

PANOURI DE INFORMARE – NATURA 2000 CRE

august 28th, 2009

IMG_0683
6 panouri metalice, cu dimensiunea de 2 x 3 metri si 5 metri inaltime ofera bacaunilor prezenti pe malurile lacurilor Racaciuni, Galbeni si Bacau informatii cu privire la statutul zonelor respective ca si arii naturale protejate, informatii despre reteaua Natura 2000 precum si extrase din regulament.
IMG_0682

CAIAC si MONOFILAMENT pe Lacul Bacau

august 22nd, 2009

caiac si monofilament la Serbanesti from ranger on Vimeo.

Andreea si prietenul ei au iesit la o plimbare cu caiacul, in cadrul natural superb oferit de Lacul Bacau. Doar ca plimbarea s-a transformat intr-o actiune de combatere a braconajului, fiind scoase din apa doua plase cu o lungume totala de 150 m, si eliberandu-se aproape 4 kilograme de peste.
Pescarii si AJVPS-u pot sta fara grija. Se ocupa copiii de combaterea braconajului.

VICTORIE CRE vs VCN – paintball

august 20th, 2009

CRE vs VCN. Paintball from ranger on Vimeo.

Centrul Regional de Ecologie – uniforme albastre
Asociatia „Veniti cu Noi” – uniforme camuflaj
Scor final CRE 4 victorii – VCN 1 victorie (+ 1 remiza)
Total bile trase: 2100.
Locatia: coada lacului Bacau – lunca Bistritei

PENTRU ECHIPAMENT PAINTBALL: telefon 0754-605-071 (Bogdan).

DE ZIUA MARINEI sporturi nautice la Insula de Agrement – 15 august

august 18th, 2009

Insula de Agrement – Bacau – 15 august 2009 from gabigritcu on Vimeo.

Cu ocazia Zilei Marinei, Clubul Nautic Bacau a agitat putin apa la insula. Evenimentul nu a fost pregatit foarte minutios, dar a iesit super.

Cupa Presei

august 10th, 2009

Sambata 1august 2009 in coada lacului Beresti, la Orbeni, a avut loc Cupa Presei la pescuit Editia 2009.
 
Locul I – Gabriel Gritcu, 1 TV Bacau – 1,64 kg
Locul II – Dan Muraru, Ro Press – 0,87 kg
Locul III – Dan Vranceanu, Realitatea TV – 0,50 kg
 

Evenimentul a fost organizat de catre Gruparea de Jandarmi Mobila – Bacau.

 

 

Anti Braconaj Pe Racaciuni

august 10th, 2009

Miercuri, joi si vineri ( 8 – 10 iulie) am derulat trei actiuni pe aria naturala protejata Lacul Racaciuni. Actiunile de miercuri si joi s-au desfasurat incepand cu ora 3 dimineata, in colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean, pentru a surprinde braconierii pe apa.

Au fost observate pe apa in zona Gioseni 2 ambarcatiuni – 4 braconieri – care au recoltat peste din aproape 2 kilometri de plase – pe care ulterior le-am strans. Desi 3 au reusit sa scape 1 a fost prins si i s-a intocmit dosar penal de catre jandarmi. Acesta avea 2 saci cu peste (12 kg) (foto) sortati pentru vanzare si se pregatea sa ii livreze lui F. Iosif cu domiciliul in Margineini, care astepta la mal si care dupa opinia noastra e sefu braconierilor din zona Gioseni. Acesta a declarat ca a venit pt ca unul din braconieri l-a chemat sa-i ofere cativa pesti pentru o masa.
Oricum, domnul F.Iosif a ramas fara aproape 2 kilometri de plasa printre care vreo 4 ave de ata de 200 de metri noi-noute.
 
Un alt braconier de la Racatau, insotit de fiul sau minor a fost surprins in timp ce verifica o plasa in zona releului de la Bazga. Initial a incercat sa ne loveasca cu vasla. Dar pentru ca nu a reusit a sarit in apa si a inotat spre mal. La indemnele braconierului, copilul a sarit si el in apa imbracat si a tebuit sa-l salvam dupa cativa metri. Am dus copilul la mal. Pe nebun l-am lasat in plata Domnului.
 
La Cleja 5 tarani cu o caruta trageau cu un volog. Pe langa vrei 30 de salai de 4-5 centimetri pe care ii luasera la gramada cu guvizi, braconierii aveau si 2 broaste testoase.
Pescarii sportivi din perimetrul ariei naturale protejate au fost si ei verificati. In zona parcarilor mici, 2 persoane aveau aproape 40 de lansete. Cei care nu respectau numarul minim de lansete (4 de persoana) s-au conformat si au mai strans din ele. Altii 3 au fost nevoiti sa elibereze salaii sub dimensiuni.
Notabil e cazul unui politist din Piatra Neamt, pescar obisnuit pe lacul Beresti, care venise pentru prima data pe Racaciuni, pt ca pe Beresti s-a cam terminat salaul. Acesta pescuia din barca si prinsese aproximativ 40 de salai de 15-20 de centimetri. Va dati seama ca nu situatia lui financiara, ci lacomia justifica macelul. Din fericire toti salaii erau vii si au fost eliberati.
Rezultatul total al celor 3 actiuni: peste 3000 m plasa, 3 ambarcatiuni, 4 crasnice, 1 voloc, 4 monturi de japca, s-au eliberat zeci de kilograme de peste ba chiar si doua broaste testoase.
Din pacate a fost intocmit un singur dosar penal.

 


 
Image 01 Image 01_  Image 02 Image 02_ Image 03 Image 03_ Image 04 Image 04_